Zde může být vaše reklama.

Co vás nejvíc zaujalo v roce 2017? Žebříček čtenosti vede odpor proti Babišovi

Co vás nejvíc zaujalo v roce 2017? Žebříček čtenosti vede odpor proti Babišovi

07. 12. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Blížící se konec roku a moment bilancování dává možnost se retrospektivně podívat, co čtenáře Hanáckého Večerníku nejvíce zaujalo. A žebříček je to vskutku zajímavý - rekordy čtenosti lámal text o plumlovské kavárně, která odmítá nalévat voličům Andreje Babiše. Zaujalo ale nejen to.

prospanek 2

Kauza dvou prostějovských mládežnických klubů SK Prostějov 1913 a LHK Jestřábi trvala skoro rok. Děti z SK 1913 tehdy tak dlouho bojovaly za novou šatnu, až se jim na vymrzlé parkoviště přistavila unimo buňka. Rok s rokem se sešel, a všechno je jinak...
 
Rekonstrukce Třídy 1. máje nedala v Olomouci lidem spát. Radnice se sice dodnes holedbá tím, jak zvětšila plochu chodníků o polovinu, v době rekonstrukce samotné to ale tak veselé nebylo: protikuřácký zákon vyhnal hosty Ponorky na metr široký chodník před hostinec, a bylo zle...
 
Na prostějovském Magistrátu se pilo, a nějaký "kamarád" to všechno nafotil. Snímky se dostaly až k nám do redakce, a vzbudily v Prostějově pořádný rozruch. Hlavní postava toho všeho, tajemník Baláš, byl jako nejlepší vzápětí povýšen na ředitele Krajského úřadu...
 
Byli jsme první, kdo zveřejnil plánovanou výměnu Oto Košty. První den jsme byli klasicky obviněni z vymýšlení si kauz, druhý den se článek posdílel, a třetí den, když to prasklo, nás citovala i ČT. Krátká úvaha Vlastimila Blaťáka k celé věci zaujala.
 
Když to s LHK prasklo, začaly se dít na radnici věci...
 
Jakub Čech odvádí v Prostějově skvělou práci. Místní aquadra si léta myslela, že to vždycky nějak zakoulí. Už ne.
 
14. místo - 5 650 čtenářů - Jak se kalí na prostějovské radnici
První text ze série o náročných večírcích na prostějovské radnici. Dotčení úředníci nás zažalovali, ten velký proces ale dosud neproběhl. Velice se na něj těšíme.
 
Prostě to zařídíme.
 
To je ten původní text, kdy se kauza dostala poprvé ven. Co se dělo potom, máme ještě všichni v živé paměti. Větší ostudu na Olomoucku dlouho nepamatujeme.
 
Spolek LHK Jestřábi Prostějov, který poslední měsíce čelil vážným obviněním z dotačních podvodů, bude muset minimálně část poskytnutých dotací vrátit. Olomoucký kraj rozhodl, že se zamítá poskytnutí dotace pro rok 2017 a klub bude muset vracet dotace předešlé pro lživé čestné prohlášení o bezdlužnosti.
 
Najednou už nikdo nechápal, co se děje v prostějovském hokeji. Nikdo to nechápe dodnes.
 
9. místo - 7 470 čtenářů - ANO zrušilo dalšího doktora
Po odstřelení Oto Košty nechybělo málo, aby byl z kandidátky do Sněmovny vyřazen i Milan Brázdil. Reálně totiž hrozilo, že překroužkuje zasloužilé stranické kádry... Brázdil se nakonec na kandidátce objevil, ale byla to fuška.
 
Bylo mu sedmdesát let.
 
7. místo - 8 999 čtenářů - Oklešťkovy sanitky nikdo nechce, nejsou 4x4Kraj s velikou pompou nakoupil nové sanitky, technicky ale nepříliš vyhovovaly. Řidiči si stěžovali a nechtěli tím jezdit. V náročnějším terénu by to chtělo jinou konfuraci...
 
Kauza hýbala Prostějovskem delší dobu. Několik desítek zaměstnanců Magistrátu bylo neoprávněně vedeno v nižší platové třídě, než na jakou měli nárok a ti tak přišli o nemalou část z platů. Za chybou přitom stál tajemník Magistrátu Lubomír Baláš, který protiprávní rozhodnutí o zařazení do platových tříd vydával.
 
5. místo - 10 958 čtenářů - Voličům Babiše nenaléváme
„Příznivcům hnutí ANO nenaléváme. Opájejte se úžasností Vašeho předsedy.“ Nebo „Babišovi voliči nechť se laskavě zařadí na konec fronty.“ Takové cedule si ve své kavárně v Plumlově na Prostějovsku vyvěsila podnikatelka Iveta Valentová. Kvůli tomu čelila kontrole České obchodní inspekce. Hanácký Večerník věc otevřel jako první médium.
 
Oslavy maršála Radeckého, tak jak je známe, v Olomouci už nebudou. Podle pořadatele Libora Gašparoviče za to může Armáda České republiky, která se snažila z oslav vyškrtnout postavu maršála Radeckého. Radnice sice v tradičním termínu uspořádala jakýsi festival vojenských dechovek, ovšem bež s polovičním zájmem veřejnosti.
 
Evakuovala se půlka Jeseníků. Nakonec za tím byla zhrzená manželka, která snesnesla, že si manžel vyjel na lyže s milenkou. Žárlivostí si vcelku zavařila.
 
Hledal se vhodný dárce pro roční Jůlinku.
 
Absolutní a jednoznačný vítěz v čtenosti. Rozhodnutí ČOIky vyvolalo nejen v Prostějově značný ohlas, a z cedule se stalo celonárodní téma.
 
Redakce
 
 

Další články