Zde může být vaše reklama.

Čtvrteční Hanácký Večerník: Nová stopa v kauze Kvitová?

Čtvrteční Hanácký Večerník: Nová stopa v kauze Kvitová?

05. 04. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Ve čtvrtek 6. dubna přináší tištěné vydání Hanáckého Večerníku jako vždy výběr toho nejzajímavějšího z celého Olomouckého kraje a z Kroměřížska. Zjistili jsme, že v případu napadení tenistky Petry Kvitové prověřovala v uplynulých dnech policie verzi, podle které šel násilník krátce po útoku do blízkého second handu převázat si poraněnou ruku.

Olomoucký kraj hledá nového ředitele po Lucii Štěpánkové. Podle toho, co jsme z několika na sobě nezávislých zdrojů zjistili, je jedním z vážných adeptů dosavadní průšvihy opředený tajemník prostějovského Magistrátu Baláš. Měl by podporu v ANO, o tom žádná. Úřednice ale hrozí hromadným odchodem, pokud se to stane.

Ženou týdne jsme jmenovali Terez Wrau. Pouliční muzikantka zazpívala minulý týden na olomouckém Horním náměstí a byla tak dobrá, že z ní kolejdoucí nespustili oči, a hlavně uši. Momentálně už je na cestě do Nice, kde chce pokračovat v koncertování.

Vyvrcholila ale také čtenářská soutěž Žena roku. Kdo se jí stal, to se dozvíte ve čtvrtečním vydání.

V Olomouci začíná rekonstrukce Třídy 1. máje. Přináší celou řadu kontroverzí. Odložila se o rok, a jestliže předtím radnice neměla na zapracování připomínek architektů "dostatek času", nyní ho měla až příliš. Byl využit?

Podnikatel Richard Benýšek se ohradil proti stavbě Olympijského centra v Prostějově. Krajský soud mu dal za pravdu a jak kraj, tak město Prostějov musejí respektovat, že od této chvíle je Benýšek účastníkem stavebního řízení.

Hana Naiclerová, opoziční prostějovská zastupitelka, nám poskytla obsáhlý rozhovor o zákulisí místní politiky. Na přímý dotaz "Co si myslíte o radniční rubrice Na pravou míru" měla jednoznačnou odpověď: "Myslím si, že to píše osoba s dohodou o provedení práce". Místní už vědí, koho tím myslela.

To a mnohem více se dozvíte již ve čtvrtek v tištěném vydání HV.

Vaše redakce

Další články