Zde může být vaše reklama.

Hanácký Večerník 30. listopadu 2017: Co přináší?

Hanácký Večerník 30. listopadu 2017: Co přináší?

29. 11. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Především šokující prohlášení Asociace krajů ze začátku tohoto týdne - podle kterého by si kraje a hejtman Okleštěk (ANO) přáli, aby dotace místním samosprávám nadále přidělovaly kraje namísto státu - je náplní posledního listopadového čísla Hanáckého Večerníku. Ženou týdne se stala Česká Miss z před deseti let Renáta Langmannová.

luneta banner

Dotace obcím výhradně v gesci krajů? S takovou přijel zkraje týdne z Jihlavy z porady hejtmanů Ladislav Okleštěk. Opozici takový plán zvedl ze židle; za řečmi o efektivitě a rychlosti vidí jen obrovský prostor pro klientelismus, jaký tu ještě nebyl.

Renáta Langmannová se stala před deseti lety Českou Miss, a tím na čas proměnila tuto soutěž v "MIss Pedagogická fakulta Univerzity palackého" - rok před ní totiž vyhrála studentka ze stejné školy Kateřina Smejkalová. Jak se má dnes? Co dělá? Jezdí ještě do Olomouce? Dozvíte se ve vydání.

Přelom roku je v Olomouci ve znamení konců: Končí Účko, protože podle Univerzity Leo Friedl neví, jak se takový klub vede - ale podle všeho končí i Ponorka. Personál už dostal výpověď.

Architekt a krajský zastupitel Petr Daněk nám poskytl dlouhý rozhovor o dopravě ve městech. Přečtěte si jej, stojí za pozornost.

Křižovatka smrti v Paloníně má letos další oběti, a nikdo s tím nic nedělá. Proč?

Jakub Čech se obsáhle věnuje kauze Olympijského centra v Prostějově; je nekonečná a táhne se už déle než rok. Jenže pořád je nad čím žasnout a boss Černošek je zkrátka třída. Anebo že by ne?

To a mnoho dalšího se dočtete ve čtvrtek v Hanáckém Večerníku.

Další články