Zde může být vaše reklama.

Hanácký Večerník 9.11.2017: Nejen Miloš a škvarky s mlékem...

Hanácký Večerník 9.11.2017: Nejen Miloš a škvarky s mlékem...

08. 11. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Do Olomouckého kraje dorazil prezident Miloš Zeman a vyjádřil přání, aby se novináři nevěnovali jeho botě, ale jeho hlubokým myšlenkám. My se věnujeme menu, které se mu má za krajské peníze podávat; jde o škvarky zapíjené pohárem mléka. Zda se OKleštěk rozhodl prezidenta otrávit nevíme, hejtmanství ale v tiskové zprávě zdůraznilo, že mezi konzumací obou lahůdek bude časový odstup.

reklama poutak

Ve čtvrtečním Hanáckém Večerníku Vás toho ale čeká mnohem víc.

Věnujeme se, kromě prezidenta, také Romanu Tučkovi. Jedná se o konického učitele, který dostal výpověď od ředitele, který ale nebyl ředitelem. Že tomu nerozumíte? Nevadí. Dočtete se v tištěném vydání.

Obyvatelé Hamerské ulice mají po opravách, generální oprava ale dopadla tak, že na většinu chodníků po celé délce ulice se ani nesáhlo, a opravy se dočkaly pouze chodníky v délce asi 200 metrů od Přerovské ulice. Že to tak mělo být? To tvrdí radnice.

Nadále se zabýváme kauzou zahrádkářské kolonie na Nových sadech. Primátor Staněk na akci v podstatě vyhlásil stopstav. Aby toho nebylo milo co se týče protipovodňových opatření, na pařezech vykácených stromů na Nábřeží někdo denně zapaluje svíčky za mrtvé stromy.

Jak to bylo, když se do věci vložil GIBS je titulek článku o svérázném policejním vyšetřování pořezání tenistky Petry Kvitové. Kdo nezažil, neuvěří.

Jakub Čech hodnotí ve svém komentáři dva roky působení Aleny Raškové na pozici prostějovské primátorky a co se týče Prostějova, nelze opomenout fakt, že boss Černošek dostal od města pozemky zadarmo, přestože jiný za ně nabízel přes pět milionů.

Zajímavé věci se dějí i v Kroměříži, kde má vzniknout pobočka VUT, místní radnice a vedení školy se ale asi špatně pochopili. Inu, stává se. Na Přerovsku zase drží hladovku Tomáš Hradílek, a my máme vyjádření Vladimíra Hučína, protože ten právě Hradílka obviňuje z toho, že je obviňován, a tak dále.

Pila ve Skorošicích možná bude po sedmnácti letech chátrání prodána - alespoň to tvrdí prokurista firmy Setra, která areál nyní vlastní. Ještě veseleji je v Javorníku, kde se někdo prošel přes čerstvě položený beton, a vcelku svérázně se do něj podepsal.

Samozřejmě se věnujeme koncertu skupiny Kabát, ale i všemu, co nás na střední Moravě v hudbě čeká: Festival Blues Alive, nebo vánoční koncerty Jaroslava Hutky a všechny informace k nim najdete v kulturní rubrice.

Ženou týdne se po zásluze stala jesenická studentka Adéla Mondeková, která je Mistrem kávy 2017, a míří výš a dál.

Přejeme vám příjemné počtení.

Vaše redakce

Další články