Zde může být vaše reklama.

Jako od Pata a Mata: Nové sanitky záchranky děsí lidi požární sirénou

Jako od Pata a Mata: Nové sanitky záchranky děsí lidi požární sirénou

22. 04. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Když hejtman Okleštěk předával na začátku dubna do provozu nové sanitky, hovořil o velmi významném okamžiku. Malý krůček pro Oklešťka, a ale veliký skok pro lidstvo však měl a má jednu zásadní vadu: jedoucí sanitky s puštěnými majáky vydávají siréru "Hó - ří"...

reklama poutak

Celkem osm nových sanitních vozů začátkem dubna slavnostně předal Zdravotnické záchranné službě Olomouckého kraje hejtman Ladislav Okleštěk. Sanitky nahradily stávající vozidla na stanovištích ve Šternberku, Prostějově, Přerově, Olomouci a Hranicích. „Osobně vnímám tento okamžik jako velmi významný. Nové sanitky mají perfektní parametry a jistě se v terénu osvědčí,“ uvedl během předávání hejtman Ladislav Okleštěk.

Skvělé parametry děsí lidi, ale ještě nehořelo

Nové sanitky přišly na více než 24,5 milionu korun. Mají ovšem zabudovanou sirénu s požárním poplachem, což v posledních týdnech působí pozdvižení na celé Hané. "Byla jsem v šoku. Už z dálky byla slyšet požární siréna, a pak kolem projela sanitka. Pár lidí to vyděsilo, úplně zbytečný poplach," prozradila nám svou osobní zkušenost obyvatelka Hranic.

Celou částku za sanitky hradil Olomoucký kraj ze svého rozpočtu, zda bude nové vozy kvůli matoucí siréně reklamovat, není v tuto chvíli známo.

-vb-

Další články