Zde může být vaše reklama.

Koupaliště zahajují sezónu, horka budou gradovat

Koupaliště zahajují sezónu, horka budou gradovat

29. 05. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Koupaliště zahajují 1. června sezónu. Celá řada letních areálů prošla vylepšeními, některé měly problém se sháněním kvalifikovaných plavčíků. V tuto chvíli jsou ale všechny letní areály v kraji připraveny a od pátku otevírají pro návštěvníky.

luneta banner

Meteorologové hlásí na příští týden mírný pokles teplot, na Moravě by ale právě koncem týdne měly současné teploty kulminovat. Mírnou komplikací pro plavce by mohly být jen bouřky, které se počínaje čtvrtkem mohou na Olomoucku objevovat.

Oficiální otvíračka nehrozí u přírodního koupaliště Poděbrady u Olomouce, a už několik týdnů tam panuje čilý plavecký ruch. Terasa od letoška nabízí miniopravnu kol, letní koupaliště na Hynaisově ulici otevírá, tak jako většina koupališť v kraji, 1. června. Provozní doba letního areálu je 9.00 - 20.00 hodin. Poslední vstup do letního areálu je umožněn 1 hodinu před koncem provozní doby. Olomoucký aquapark je ve své venkovní části otevřen již od úterka, platí ale ukončení provozní doby již v 18 hodin.

Koupaliště v Kroměříži před sezonou prošlo celkovou údržbou. „Všechno jsme vydrhli a co bylo potřeba, opravili. Pracovali jsme na tom minulé dva měsíce,“ popsal správce areálu Petr Opravil. Správci Bajdy by rádi nejméně zopakovali minulou sezonu, která byla průměrná. „Bylo sice teplo, ale scházelo nám více tropických dnů za sebou. Věříme, že letošní léto bude v tomto příznivější,“ doplnil vedoucí koupaliště.

Prostějovský akvapark otevírá ve stejném termínu, na Den dětí ale vyhlásil speciální akci, a to vstup zdarma pro všechny děti do 15 let. Přerov již má otevřeno; také zde je otevírací doba pouze do 18 hodin.

-vb-

Další články