Zde může být vaše reklama.

Krajská konference ČSSD: Olomouc stojí za Sobotkou

Krajská konference ČSSD: Olomouc stojí za Sobotkou

21. 01. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Krajská konference ČSSD v sobotu v Olomouci rozhodla o nominacích strany do březnových voleb nového vedení strany. Důvěru dostal podle očekávání premiér Bohuslav Sobotka, který tak zatím nenachází protikandidáta.

Nominace na krajské konferenci v Olomouckém kraji do nového vedení strany získali Bohuslav Sobotka jako předseda a Milan Chovanec jako první mstopředseda. Na pozice místopředsedů nominoval Olomoucký kraj Jana Birkeho, Petra Dolínka, Lubomíra Zaorálka, Michaelu Marksovou-Tominovou a Lenku Tesku Arnoštovou. Nové vedení strany si ČSSD zvolí na březnovém celostátním sjezdu v Brně, Sobotka pro volbu nového předsedy zatím nemá protikandidáta.

Ani ostatní kraje nechtějí revoluci ve straně, Sobotkovi se věří

Na krajské konferenci v Jihomoravském kraji členové ČSSD nominovali na post předsedy Bohuslava Sobotku, jako statutárního místopředsedu Jeronýma Tejce a jako místopředsedu Petra Dolínka. Také Vysočina nominovana na post předsedy Bohuslav Sobotka, na místopředsedovy Jan Birkeho a Jana Hamáčka. 

Už v sobotu 14. ledna se konala nominační krajská konference v Plzeňském kraji. Jako předseda byl navržen Bohuslav Sobotka, statutární místopředseda Milan Chovanec. Další místopředsedové byli zvoleni: Lubomír Zaorálek, Jan Hamáček, Michaela Marksová, Petr Dolínek a Jan Birke. Ve čtvrtek 12. ledna 2017 proběhla Krajská konference ČSSD Libereckého kraje. Delegáti Krajské konference svým hlasováním podpořili pro březnový celostátní Sjezd ČSSD také kandidaturu Bohuslava Sobotky na pozici předsedy ČSSD, Milana Chovance, Jeronýma Tejce, Lenky Tesky Arnoštové, Michaely Marksové Tominové a Petra Dolínka na místopředsedy ČSSD. Do předsednictva ČSSD byl za Liberecký kraj zvolen Pavel Svoboda, který v současné době zastává funkci náměstka hejtmana Libereckého kraje pověřeného řízením resortu sociálních věcí.

V sobotu 17. 12. proběhly dvě krajské konference ČSSD. Ve Středočeském kraji získal nominaci na post předsedy Bohuslav Sobotka a nominaci na prvního místopředsedu získal Milan Chovanec. Na další místopředsedy byli nominováni Jan Hamáček, Lubomír Zaorálek a Jan Birke. Z krajské konference v Ústeckém kraji vzešli tito kandidáti: předseda – Bohuslav Sobotka, první místopředseda – Milnan Chovanec a místopředseda Jaroslav Foldyna.

Ve čtvrtek 8. prosince proběhla nominační krajská konference v Praze. Na předsedu byl navržen Bohuslav Sobotka. Na post prvního místopředsedy získal nominaci Milan Chovanec a na další místopředsedy byli nomineváni Lenka Teska Arnoštová, Michaela Marksová, Petr Dolínek a Lubomír Zaorálek.

3.12.2016 probíhala krajská konference v Karlových Varech. Na post předsedy byl nominován současný předseda ČSSD Bohuslav Sobotka a na pozici prvního místopředsedy získal nominaci Milan Chovanec. Nominanti na místopředsedy byli zvoleni: Jan Birke, Jan Hamáček, Martin Starec, Michaela Marksová a Lenka Teska Arnoštová. 

V neděli 27. listopadu se konala krajská nominační konference ve Zlíně, kde byli zvoleni tito kandidáti: předseda – Bohuslav Sobotka, 1.místopředseda – Milan Chovanec a další místopředsedové – Michaela Marksová, Lenka Teska Arnoštová, Lubomír Zaorálek a Martin Starec.

Z konference v Hradci Králové vzešli tito nominanti: předseda – Bohuslav Sobotka, statutární místopředseda – Milan Chovanec. Další místopředsedové – Jan Hamáček, Jan Birke, Lubomír Zaorálek, Lenka Teska Arnoštova a Michaela Marksová

-vb,age-

 

Další články