Zde může být vaše reklama.

Neskutečné: Tajemník z večírků ředitelem krajského úřadu. Tak si šel zafandit do hospody

Neskutečné: Tajemník z večírků ředitelem krajského úřadu. Tak si šel zafandit do hospody

19. 05. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Novým ředitelem Krajského úřadu je nakonec přece jen Lubomír Baláš, dosavadní tajemník prostějovského Magistrátu. Skandály sužovaný úředník, který se mimo jiné účastnil kuřáckých a opileckých večírků na pracovišti, byl podle hejtmana Ladislava Oklešťka vybrán proto, že byl nejlepší. "Pan Baláš pracuje v manažerské pozici už čtrnáct let a prostějovský magistrát pod jeho vedením získal významná ocenění,“ uvedl v tiskové zprávě hejtman.

reklama poutak

Hejtman Ladislav Okleštěk již zaslal ministrovi vnitra žádost o jmenování nového ředitele Krajského úřadu Olomouckého kraje. Ředitelem úřadu by se na základě výsledků výběrového řízení měl stát dosavadní tajemník Magistrátu města Prostějova Lubomír Baláš. Toho z patnácti přihlášených uchazečů vybrala šestičlenná komise. Podle opozice bylo celé řízení netransparentní. "Je naprosto nepřípustné, aby se kdokoliv spojený s užíváním alkoholu na pracovišti ucházel o nejvyšší úřednickou pozici v kraji, ve které pod sebou bude mít všechny úředníky kraje a v gesci bude mít vykonávání úkolů, kterými jej kraj pověří. To, že v netransparentním výběrovém řízení zvítězil právě pan Baláš, je z mého pohledu neplněním volebních slibů, které ANO dalo svým voličům v krajských volbách. Okleštěk získal kraj kompletně pod svojí kontrolu, protože ANO v krajské radě šest hlasů a její koaliční partneři ODS a ČSSD pouze pět. Bez vize, bez kvalitního programového prohlášení i bez transparentnosti budeme muset vydržet minimálně dalšího tři a půl roku," uvedl na náš dotaz Ondřej Plachý, první místopředseda krajské organizace Strany zelených Olomouckého kraje, který kauzu pečlivě sleduje.

Řada úředníků kraje se přitom nedávno pro Hanácký Večerník vyjádřila, že pokud by se měl Baláš skutečně stát ředitelem úřadu, odejdou. O jeho jmenování se v zákulisí spekulovalo  už týdny, hejtmanství ale oficiální informace do poslední chvíle tajilo.

-ms-

Další články