Zde může být vaše reklama.

Od pondělního večera hrozí na Olomoucku náledí, varují meteorologové

Od pondělního večera hrozí na Olomoucku náledí, varují meteorologové

03. 12. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Český hydrometeorologický ústav vyhlásil výstrahu na vznik ledovky na celém území Olomouckého kraje. Výstraha platí ode dneška 2.12.2018 do zítřejších 12:00 hodin. Doporučuje se omezit vycházení ven a jízdu autem jen v nezbytných případech. „Během úterý se bude od severozápadu ochlazovat a ve středu ráno budou teploty ve 2 metrech nad zemí na celém území pod bodem mrazu. Mokré povrchy proto budou namrzat a místy se bude tvořit náledí,“ uvedli meteorologové ve své výstraze.

jaro_banner_web

Ledovka už nyní komplikuje dopravu. Stojí některé vlaky, na silnicích se kvůli ledovce tvořily místy kolony už v neděli večer. Vlaky nabíraly mnohahodinová zpoždění především na hlavní trati z Prahy na Moravu, kvůli zamrzlým trolejím v České Třebové. Provoz byl večer obnoven jen díky použití dieselových lokomotiv.

Problémy hlásila také silniční doprava. Zavřená byla silnice do Červené Vody, v obci Tovéř havaroval sypač. Podle meteorologů bude nejkritičtější noc z pondělí na úterý. Po dlouhotrvajícím dešti mají teploty poklesnout zpět pod bod mrazu, výstrava před ledovkou platí až do úterního poledne.

-vb-

Další články