Zde může být vaše reklama.

Podnikatelskou soutěž vyhrál muž, který vybudoval Farmak. Jiří Žák

Podnikatelskou soutěž vyhrál muž, který vybudoval Farmak. Jiří Žák

16. 02. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Majitel olomouckého Farmaku Jiří Žák se stal vítězem dvanáctého ročníku klání o nejlepšího podnikatele regionu. Ocenění převzal ve čtvrtek 15. února v rámci slavnostního vyhlášení výsledků v Divadle na Šantovce. Soutěž spolupořádá Olomoucký kraj. „Jsem dojatý, toto ocenění je oceněním celé firmy a všech mých spolupracovníků, kteří se mnou FARMAK dvacet pět let budují,“ svěřil se Podnikatel roku 2017 Olomouckého kraje Jiří Žák.

Podnikatel roku je nejprestižnější světovou soutěží podnikatelů, která byla založena v roce 1986 ve Spojených státech. Jejím cílem je vyzdvihnout osobnosti, které mohou být vzorem pro začínající podnikatele.

„Lidé, kteří vybudovali velké firmy nebo jsou úspěšní i v menším podnikání, jsou motorem naší společnosti. Těší mě, že v našem kraji máme spoustu šikovných podnikatelů a jsem rád, že i díky této soutěži jim za jejich skvělou práci můžeme poděkovat,“ uvedl Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

Klání je koncipováno jako mezinárodní, proto jsou kritéria, podle nichž jsou posuzováni jednotliví účastníci, v každé zemi srovnatelná. Vítěze vybírá nezávislá porota složená především z předešlých vítězů. Dnes je soutěž pravidelně vyhlašovaná už téměř v 60 zemích světa a na šesti kontinentech.

-vb-

neolstav inz ucetni

Další články