Zde může být vaše reklama.

Politické strany na Olomoucku dostaly v roce 2015 na sponzoringu třičtvrtě milionu

Politické strany na Olomoucku dostaly v roce 2015 na sponzoringu třičtvrtě milionu

04. 01. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Sponzorské dary pro politické strany v Olomouckém kraji se v roce 2015 dostaly na úroveň přibližně třičtvrtě milionu korun. Vyplývá to z dat, která zveřejňuje server www.politickefinance.cz. Oproti jiným letům se jedná o výrazný pokles v celkovém množství peněz, které strany přijaly.

Největší sponzorský dar obdržela Občanská demokratická strana, a to 500 000 korun od společnosti Rimex Interier, sponzory strany ale byli i HSH Stav s.r.o. a olomoucká společnost Modos. Nejvíce dárců naopak nasbírali v KDU - ČSL. Tato strana celkově dostala od sponzprů částku 75 000 korun, mezi dárci se mimo jiné objevuje olomoucká advokát Konečný. TOP09 přijala dar ve výši 35 000 korun od společnosti Bílý Delfín, za kterou stojí bývalý olomoucký náměstek Ivo Vlach. Podle serveru žádný sponzorský dar na Olomoucku nepřijali například sociální demokraté nebo komunisté.

Celková výše sponzoringu je přitom oproti jiným rokům překvapivě nízká. O rok dříve přijímaly strany dary ve výši mnoha set tisíc, nejštědřejším dárcem přitom byla společnost Chválkovické sklady a.s., která podpořila minoritní stranu LEV21 částkou 1 051 315 korun.

-vb-

Další články