Zde může být vaše reklama.

Prezidentský kandidát Horáček sbírá podpisy i v Olomouckém kraji

Prezidentský kandidát Horáček sbírá podpisy i v Olomouckém kraji

22. 04. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

S blížícími se volbami prezidenta České republiky začínají kandidáti sbírat podpisy od občanů. Aby získali nominaci, potřebují jich alespoň 50 tisíc. Naplno se sběrem podpisů začal jen textař a producent Michal Horáček, který podpisy sbírá i na několika místech Olomouckého kraje.

Volba prezidenta, která se pravděpodobně uskuteční v lednu 2018, už má první uchazeče. Kandidovat opět bude současný prezident Miloš Zeman, který už deklaroval, že se nebude účastnit předvolebních debat a nebude pořádat žádnou kampaň. Šéfkou týmu kampaně však jmenoval svou manželku, první dámu Ivanu Zemanovou.  Stejně jako jeho vyzyvatel, bývalý šéf Akademie věd České republiky, ještě Zeman nezačal se sběrem podpisů.

V tom je nejdále Michal Horáček, textař a producent, který kandidaturu oznámil už na podzim loňského roku. Od té doby objíždí zemi, debatuje s občany a navštěvuje podniky. Pro svoji petiční kampaň zřídil několik desítek petičních míst.

V Prostějově mohou lidé podepisovat petici pro Horáčkovu kandidaturu hned na dvou místech – v Městské knihovně a v knihkupectví kanzelsberger na náměstí T. G. Masaryka. „Ještě nejsem rozhodnutá, zda můj hlas ve volbách dostane pan Horáček, nicméně petici jsem podepsala, stejně jako ji podepíšu panu Drahošovi, aby měl současný pan prezident konkurenci,“ vysvětlila svůj podpis Prostějovanka, která do knihkupectví na prostějovském náměstí zavítala v sobotu dopoledne.

reklama poutak

Petiční archy jsou k dispozici také v olomoucké a jesenické prodejně. V Šumperku je možné podepsat podporu u lékařky Aleny Mitterové či v prodejně TILAK, v Horní Lipové zase v domě U ospalého heligónu, v Jeseníku U dvou štírů.

O post prezidenta má zájem ještě lékař Marek Hilšer či podnikatel Igor Sládek. Kandidáti, kteří nezískají podporu poslanců nebo senátorů, musí nasbírat podpisy od alespoň padesáti tisíc zletilých občanů. Nově se na arch musí uvádět i číslo občanského průkazu.

 

Jakub Čech

Další články