Zde může být vaše reklama.

Rekonstrukce státu o podnikání poslance Fialy (SPD): Ano, táhne to s Babišem!

Rekonstrukce státu o podnikání poslance Fialy (SPD): Ano, táhne to s Babišem!

19. 01. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Iniciativa Rekonstrukce státu zveřejnila na svém profilu na facebooku publicistické video o podnikání poslance za SPD a místopředsedy této strany Radima Fialy. Potvrzuje tak napojení na Agrofert a ministerstva spravovaná Hnutím ANO, na což jako první upozornil v průběhu loňského roku Hanácký Večerník.

Radim Fiala, který byl poprvé zvolen do Poslanecké sněmovny za ODS, posléze za Úsvit a nyní za SPD, zprvu v podnikání nebyl nijak zvlášť úspěšný. Jak zjistili autoři videa, které si můžete prohlédnout zde, jeho společnost BS Kings nejen, že neplatila za svoje zaměstnance pojištění, což je dlouhodobě veřejně známá skutečnost, ale navíc musela čelit několika exekucím, údajně nevyplácela mzdy, a byly jí uděleny pokuty za až 24 hodinové směny zaměstnanců. "Na jeho podnikání a vazby upozorňovalo hned několik médií. Za to si dotyčná média místo odpovědí na otázky vysloužila slovní útoky a zcela účelový bojkot," uvádějí autoři reportáže.

neolstav tecnik web

Úspěšnost Fialova podnikání se zásadně změnila v době, kdy vstoupil do vysoké politiky. Firmám se začalo nebývale dařit, a Fiala už náhle nevlastnil jednu společnost, ale dokonce celý holding. Stal se také příjemcem veřejných peněz. Také se stal podle autorů reportáže dalším politikem, který si pořídil školu.

IF Facility začala náhle vítězit v zakázkách pro Finanční ředitelství, která spadají pod Hnutí ANO; podobně úspěšná byla také na ministerstvu obrany, které bylo a je pod správou stejného politického uskupení. Podle svědectví redaktorů Hospodářských novin firma také přijímala zakázky přímo od Agrofertu.

-ms-

Další články