Zde může být vaše reklama.

Sníh a mráz úřadují, některé silnice v kraji jsou nesjízdné

Sníh a mráz úřadují, některé silnice v kraji jsou nesjízdné

03. 01. 2019 - 00:00

Sníh na silnicích začal úřadovat. Zraněním řidičky skončila včera dopravní nehoda na komunikaci I/46 mezi Šternberkem a Horní Loděnicí. Z provedeného policejního šetření vyplývá, že se 20letá řidička osobního vozidla Škoda Octavia při přejetí horizontu a jízdě z kopce ve směru k Horní Loděnici, měla leknout vozidel z předchozí dopravní nehody (jednalo se o dopravní nehodu dvou osobních vozidel, která se obešla bez zranění), s vozidlem měla začít brzdit, přičemž měla dostat smyk a přední částí vozidla narazit do tahače s návěsem, který stál v protisměrném směru a poté havarovat vpravo, mimo vozovku.

jaro_banner_web

Není to jediná nehoda za poslední dny, kterou policie hlásí. Přesto ve čtvrtek platilo, že silnice byly, až na výjimky způsobené právě nehodami, s opatrností a pomalu sjízdné. Pokud docházelo k uzavírkám, pak obvykle jen krátkodobým, do odklizení nehody. Problémy byly přes noc například na silnici č. 35 z Mohelnice, která byla přes noc kvůli nehodě kamionu na několik hodin uzavřena.

Problémy hlásí od čtvrtečního rána silnice číslo 46 ze Šternberka, kde v kopci nad městem zůstalo už dopoledne několik kamionů. Silně zasněžená a jen velmi těžko sjízdná je celý den silnice č. 11 ze Šumperka do Bruntálu, kde kvůli hustému sněžení nepomáhá ani opakovaný průjezd silničářů. Kamiony zůstaly stát a blokovat silnici i ve Štítech, kompletně přes den stála silnice ve směru na Horní Heřmanice.

Sněžení přitom hlásí meteorologové ještě minimálně na dva následující dny, během soboty by měly srážky přejít kvůli dočasnému oteplení v dešťové.

-vb-

Další články