Zde může být vaše reklama.

SABOTÁŽ NEBO HLOUPOST? Policie pátrá po pachatelích, kteří chtěli vykolejit vlak

Policie pátrá po pachatelích, kteří chtěli vykolejit vlak

foto: Policie ČR

06. 05. 2024 - 21:56

Přerov – Nerozvážná dětská hra, nebo sabotáž na železnici? Kriminalisté pátrají po pachatelích, kteří minulý měsíc navršili nedaleko Kojetína na koleje kameny, do kterých najela místní lokálka. Jen shodou šťastných náhod vlak nevykolejil a náraz nepoškodil motorovou jednotku ani kolejnice. Policisté požádali o pomoc veřejnost.

 

„Prošetřujeme zločin kvalifikovaný jako obecné ohrožení. Ke skutku došlo dne 15. dubna někdy v době mezi 18:00 a 18:30 hodinou. Na jednokolejné železniční trati z Kojetína do Měrovic nad Hanou, poblíž kilometrovníku 69,1, neznámý pachatel na obě koleje umístil několik kusů kamení o průměru cca 7 cm, které byly umístěny v délce 3 - 4 metrů na každé z kolejí,“ uvedla krajská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Strojvůdce sice překážku na trati zpozoroval, ale i po použití rychlobrzdy do ní najel. I přes silnou ránu motorák situaci zvládl a kameny rozrazil a rozdrtil. Nikdo nebyl zraněn a nevznikla ani hmotná škoda.

„V souvislosti s výše uvedeným se obracíme s žádostí o pomoc na veřejnost. Pokud má někdo informace k osobám, které se v dané lokalitě a čase na místě pohybovaly nebo jiné poznatky k případu, prosíme o kontakt na lince 158 nebo na kriminalisty 1. oddělení obecné kriminality Přerově - 974 778 323 nebo 974 778 459,“ dodala mluvčí.

 

 

Další články