Zde může být vaše reklama.

TREST ZA TRAGICKOU CHYBU Řidič tramvaje čelí obvinění, že zavinil smrt stařenky

Řidič tramvaje čelí obvinění, že zavinil smrt stařenky

foto: Archiv / R. Kašpar

24. 04. 2024 - 18:11

Kriminalisté ukončili po několika měsících vyšetřování tragické nehody, kdy pod koly tramvaje v Olomouci skončila šestaosmdesátiletá seniorka. Ženu při vystupování z vozu zachytily zavírající se dveře, následně spadla do kolejiště a přišla o život. Řidiče dnes policie obvinila ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Tragédie se odehrála vloni 14. září odpoledne, kdy seniorka na zastávce Výstaviště Flora nestačila vystoupit z tramvaje. „Vlivem kontaktu se zavírajícími dveřmi došlo k rozhození stability seniorky, ta nedošlápla na vyvýšenou zastávku, ale upadla pod rozjíždějící se tramvaj,“ popsala policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Olomoučtí kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmatřicetiletého muže, který zmíněný den soupravu řídil. Vyšetřování obviněného probíhá na svobodě. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na šest let.

Olomoucký dopravní podnik se za svého řidiče postavil. „Tragická nehoda nás velmi mrzí, ale z naší strany nebylo zjištěno žádné pochybení řidiče vzhledem k nastaveným bezpečnostním pravidlům a postupům, proto má řidič naši plnou podporu v probíhajícím řízení,“ uvedla mluvčí přepravce Anna Sýkorová.

 

Další články