Zde může být vaše reklama.

Zaměstnanci kroměřížské nemocnice sepsali petici hejtmanovi: Nepřejeme si odvolání ředitelky!

Zaměstnanci kroměřížské nemocnice sepsali petici hejtmanovi: Nepřejeme si odvolání ředitelky!

22. 01. 2019 - 00:00

Petici proti odvolání místopředsedkyně představenstva Kroměřížské nemocnice a.s. MUDr. Lenky Mergenthalové, MBA dnes na podatelnu Krajského úřadu Zlínského kraje odevzdali zástupci petičního výboru zaměstnanců Kroměřížské nemocnice a.s. Petici podepsalo za jeden týden 593 zaměstnanců nemocnice z celkového počtu 808 všech zaměstnanců, zdravotnických i nezdravotnických profesí. Zaměstnanci žádají, aby jejich petice byla projednána veřejně na nejbližším zasedání Zastupitelstva Zlínského kraje.

drnda web

“Chtěli jsme touto peticí vyjádřit podporu a respekt k práci, kterou odvedla a odvádí pro nemocnici, zaměstnance i pacienty dr.Mergenthalová v uplynulých pěti letech v pozici místopředsedkyně představenstva, jako de facto ředitelka nemocnice. Chceme, aby o tomto našem názoru vědělo i vedení kraje”, uvedla v souvislosti s předáním petice dr. I. Horková.

-ms-

Text petice
Vážený pane hejtmane, vážení zastupitelé Zlínského kraje, vážení členové Valné hromady, Dostala se k nám zpráva o chystaném odvolání MUDr. Mergenthalové z pozice místopředsedy představenstva Kroměřížské nemocnice a.s. Důvod odvolání je pro nás nepochopitelný.
Po dlouhé době totiž řídí naší nemocnici někdo, kdo své práci rozumí, kdo dobře zná prostředí nemocnice i vztahy v ní, kdo dobře ví, kde má nemocnice slabiny a naopak, kde má rezervy. Poprvé po dlouhé době nemocnici řídí člověk, který nejen dokázal zavést systém, který nemocnici výrazně snížil zadlužení, ale i zajistil tento příznivý trend do budoucna a dal nám tak všem šanci na dobré vyhlídky - pracovní i finanční.
Poprvé je ve vedení nemocnice někdo, kdo se zaměstnanci udržuje těsný kontakt a doslova vysvětluje vše „polopatě“. Celý tento proces od začátku nebyl jednoduchý a  paní doktorka mu věnovala obrovské množství času a úsilí. Není nám jasné proč je zvažováno odvolání MUDr. Mergenthalove právě nyní, když je nemocnice na vzestupu.  Žádáme vás proto o velmi pečlivé zvážení takového kroku, neboť máme velké obavy o budoucnost naši i naší nemocnice.
S úctou Zaměstnanci Kroměřížské nemocnice a.s.

Další články