Zde může být vaše reklama.

Chválkovice asi zachráněny, silnice na Kopeček by měla být zachována

Chválkovice asi zachráněny, silnice na Kopeček by měla být zachována

07. 02. 2019 - 00:00

Nedávno zveřejněné programové prohlášení nové olomoucké radnice, i návazná jednání s Ředitelstvím silnic a dálnic daly občanům Chválkovic naději, že plánovaná stavba východní tangenty nezaslepí silnici na Svatý Kopeček. „Minulý týden jsme přijali programové prohlášení, v němž deklarujeme podporu stavbě východní tangenty. Jako velký problém vnímáme průtahy s vybudováním této důležité stavby. Proto jsme hned na tento týden svolali jednání se zástupci Ředitelství silnic a dálnic,“ uvedl primátor Mirek Žbánek.

jaro_banner_web

Na radnici se sešli politici, úředníci magistrátu a ředitel Správy Olomouc Ředitelství silnic a dálnic Martin Smolka. „Chceme pomoct co nejrychleji vyřešit problémy, které brzdí zahájení stavby, na niž jsou již alokovány prostředky v rozpočtu ministerstva dopravy,“ dodal první náměstek primátora Martin Major. „Proto se snažíme celý proces maximálně urychlit.“

Na společném jednání zazněl i návrh na zřízení pracovní skupiny. „Tým, složený z úředníků magistrátu a krajského úřadu a z pracovníků Ředitelství silnic a dálnic by měl společně předcházet problémům při velkých investicích do dopravní infrastruktury, případně tyto problémy operativně řešit,“ vysvětlil záměr primátor Mirek Žbánek. Podotkl, že je alarmující, když o opět let později zahájené přípravy úseku Týneček - Šternberk už téměř v postupu projekční přípravy dohání východní tangentu. Pracovní skupina by se měla zabývat i dalšími tématy, například důležitým tříkilometrovým úsekem dálnice D35 mezi Křelovem a nadjezdem u Břuchotína, který teprve zkompletuje západní obchvat Olomouce.

Další články