Zde může být vaše reklama.

Dealer z Olomouce měl v bytě přes půl kila pervitinu, už je za mřížemi

Dealer z Olomouce měl v bytě přes půl kila pervitinu, už je za mřížemi

10. 11. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

V průběhu tohoto týdne realizoval speciální policejní TOXI tým další případ na úseku drogové problematiky. Výsledkem je trestní stíhání 38letého muže z Olomoucka, který byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Policie muže sebrala na ulici a začala prohledávat jeho byt. Kromě půl kila drog u něj nalezla i střelné zbraně.

videoprojektory web

Samotná realizace případu s pracovním názvem MIDAR, která je výsledkem důkladného rozpracování operativní činnosti, proběhla začátkem tohoto týdne v Olomouci. Na základě předchozího souhlasu se zadržením, vydaného státním zástupcem, byl 38letý muž zadržen na jedné z ulic v Olomouci. Ještě téhož dne provedli kriminalisté domovní prohlídku v místě jeho současného bydliště, při které zajistili věci, související s nelegální výrobou drogy – bezmála 500 g metamfetaminu, tzv. pervitinu, který měl v místě bydliště různě ukrytý (v trezoru, v rámech akvária, u kompresoru lednice, v teráriu s pavoukem, v krmení pro rybičky apod.), prekurzory, věci sloužící k distribuci (tzv. dealeráky, váhy apod.). Mimo jiné byly zajištěny i zbraně a finanční hotovost. Zajištěné věci budou zaslány na odborné pracoviště ke znaleckému zkoumání. 

Jak kriminalisté zjistili, obviněný měl nejméně od podzimu roku 2017 do doby svého zadržení distribuovat tuto drogu, kterou měl kupovat od blíže neustanovených osob, převážně na teritoriu města Olomouce svým pravidelným odběratelům v různých dávkách – od 0,2g do 1g, za což inkasoval částky, pohybující se v rozmezí od 500 korun do 1 600 korun. Z množství metamfetaminu, který byl zajištěn během domovní prohlídky, by bylo možné vyrobit zhruba 2 500 běžných dávek a při zjištěných prodejních cenách obviněného by si tak prodejem uvedeného množství mohl přijít na částku nejméně 800 000 korun. I on sám je uživatelem drog. Kriminalisté dali podnět státnímu zástupci ke vzetí obviněného do vazby, který byl soudem akceptován. Trestní stíhání obviněného probíhá vazebně.

-age-

Další články