Zde může být vaše reklama.

Junácká ulice: Zaměstnanci Fakultní nemocnice nechtějí parkovat draho v areálu, blokují celou ulici

Junácká ulice: Zaměstnanci Fakultní nemocnice nechtějí parkovat draho v areálu, blokují celou ulici

02. 11. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Zaměstnanci olomoucké Fakultní nemocnice svým parkováním dlouhodobě blokují dlouhou Junáckou ulici a přilehlé okolí. O pár desítek metrů dál přitom mají stále prázdné parkoviště přímo v areálu nemocnice se 430 místy.

Situace už začíná být pro obyvatele neúnosná; u domů lidí, kteří v Junácké ulici bydlí, nemůže zastavit ani popelářské auto, natož sanitka. Celá ulice v délce přibližně tří set metrů je z obou stran obsypána auty zaměstnanců Fakultní nemocnice. Totéž platí pro vlastně všechny přilehlé ulice v okolí, v nichž se především v pracovních dnech vůbec nedá zaparkovat. Nedělá to problém jen rezidentům, ale i dopravní obsluze, která na místo pochopitelně zajíždí. Ani Městská policie už nepokutuje řidiče za špatné parkování, dávno to vzdala.

Nekonečný problém parkoviště u Teoretických ústavů
Několik let nové parkoviště u Teoretických ústavů přitom před pár lety stálo 60 milionů korun, kvůli dotační podmínce ale průvodně nesmělo být provozováno jako placené. Bylo proto z rozhodnutí univerzity uzavřeno veřejnosti a sloužilo jen zaměstnancům fakulty.
V dotačních podmínkách zmíněné tři roky lhůty ale dávno uplynuly, situace se přesto k lepšímu nezměnila. Naopak. Veřejnost na parkoviště nadále nesmí, zaměstnanci fakulty nadále parkují zadarmo, což je v pořádku, protože především jim se parkoviště budovalo. Problém je se zaměstnanci Fakultní nemocnice, kteří nové parkoviště využívat mohou, ale pouze pokud si zakoupí parkovací kartu. Proč ale parkovat za peníze, když to jde zcela zdarma v Junácké ulici...

Celý text v tištěném Hanáckém Večerníku 3.11.2016

Další články