Zde může být vaše reklama.

Kandidátku do olomouckého komunálu mají už i sociální demokraté. Je bez překvapení

Kandidátku do olomouckého komunálu mají už i sociální demokraté. Je bez překvapení

05. 04. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Členové Olomoucké ČSSD již schválili kompletní kandidátní listinu pro podzimní komunální volby. Pozici olomouckého primátora bude v barvách sociální demokracie obhajovat současný primátor a poslanec, dvaapadesátiletý Antonín Staněk, který tento post zastává od komunálních voleb v roce 2014.

videoprojektory web

Členové místní organizace jasnou většinou podpořili nominaci Antonína Staňka na lídra sociálně demokratické kandidátky. Ten již ve své nominační řeči zaujal jasné stanovisko k tomu, jak se do budoucna postaví k souběhu funkcí. „V případě mé nominace do uvolněné funkce na radnici bych se musel rozhodnout a zastával bych pouze jednu placenou pozici. A protože Olomouc vždy bude mou srdeční záležitostí, je jasné, jakou práci bych upřednostnil,“ řekl Staněk.

Z druhého místa kandidátky mu bude krýt záda jeho současný náměstek, právník a místopředseda olomoucké sociální demokracie, třicetiletý Filip Žáček. „Jsem přesvědčen, že sociální demokracie má našim spoluobčanům co nabídnout. V uplynulých letech, kdy stála v čele olomoucké radnice, jasně prokázala, že umí pracovat pro Olomoučany,“ dodává Žáček ke své kandidatuře do olomouckého zastupitelstva s tím, že olomoučtí sociální demokraté budou usilovat o to, aby mohli i po podzimních volbách úspěšně naplňovat programové priority.

V současnosti má ČSSD v Zastupitelstvu města Olomouce deset mandátů. „Naší ambicí je usilovat o obhájení stávající pozice v zastupitelstvu,“ dodává Staněk. V první pětce figuruje řada zkušených osobností. Třetí místo kandidátní listiny zaujímá zkušená politička, někdejší náměstkyně hejtmana a současná vedoucí odboru sociálních služeb na magistrátu, Yvona Kubjátová (48 let). Za ní následuje stávající radní a manažer, úspěšný ředitel Technických služeb města Olomouce Miroslav Petřík (48 let) a první pětici uzavírá projektová manažerka Moravského divadla Olomouc a stávající zastupitelka Jitka Weiermüllerová (46 let).

Mezi pětačtyřiceti kandidáty má sociální demokracie celkem 14 žen a 11 mladých lidí, kteří ještě nepřekročili pětatřicet let. Mezi kandidáty je vedle nových tváří i řada zkušených osobností. „Naším cílem bylo nabídnout veřejnosti vyvážený tým lidí, kteří se budou vzájemně doplňovat a dokáží oslovit Olomoučany,“ uzavírá lídr Antonín Staněk.

-age-

Další články