Zde může být vaše reklama.

Litovel podivně vypověděla službu na dopravu seniorů. Je to jen pomsta opozičnímu zastupiteli?

Litovel podivně vypověděla službu na dopravu seniorů. Je to jen pomsta opozičnímu zastupiteli?

06. 06. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Opoziční zastupitel Jaroslav Skála provozuje v Litovli a okolí službu přepravy seniorů. V nedávné době mu ovšem byla podivně odňata již přislíbená dotace. Skála za tím vidí předvolební boj.

Banner Florcenter

V prosinci loňského roku požádal spolek Axelit, který přepravu seniorů na Litovelsku již zajišťuje, místní radnici o dotaci na rok 2018. Únorové zastupitelstvo města pak spolku obratem schválilo částku 150 tisíc, už na dubnovém zastupitelstvu ale starosta náhle navrhnoval odebrání této dotace. Důvod? "Když jsem četl důvodovou zprávu, stálo tam mimo jiné, že naše kalkulace byla podhodnocena. Měli jsme chtít přes pět milionů korun," říká Skála.

Spolek jezdí dál za své. S pomocí sponzorských darů a z rodinného rozpočtu
Na témže dubnovém zastupitelstvu ale současně padl návrh na rozšíření služby přepravy seniorů i do nemocnic do Šternberka a do Olomouce. Peníze navíc spolek nežádal. Ani to však neprošlo. Po dlouhé diskusi nakonec zastupitelstvo Litovle souhlasilo s proplacením této služby do posledního května 2018, má to ovšem háček - zastupitelstvo svěřilo tuto kompetenci Radě, která má ovšem kompetenci jen do 50 tisíc. Kvůli tomu muselo být vzápětí svoláno mimořádné zastupitestvo, a od začátku června tak senioři na Litovelsku zůstali formálně bez možnosti dopravy. Tím byla oficiálně ukončena spolupráce mezi městem Litovel a spolkem Axelit, spolek ale jezdí dál. Za své...

Celý text v tištěném vydání HV 7. 6. 2018

Další články