Zde může být vaše reklama.

Litovelský místostarosta Kohout: Jde jen o špatně vedenou evidenci

Litovelský místostarosta Kohout: Jde jen o špatně vedenou evidenci

29. 01. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Litovelský místostarosta Viktor Kohout nesouhlasí s obsahem článku o výsledcích kontroly na litovelských Technických službách. Dle jeho vyjádření, které jsme obdrželi e-mailem, se jedná pouze o špatně vedenou evidenci tankování pohonných hmot. K nezveřejnění proběhlého auditu potom říká: "Audit byl zpracován pro vlastní potřebu města Litovle a není nám známo, který zákon městu ukládá jeho zveřejnění," uvedl místostarosta.

Redakce Hanáckého Večerníku má předmětný audit od pondělního dopoledne k dispozici - viz úvodní foto k článku. Místostarosta Litovle Viktor Kohout se nyní ohrazuje proti obsahu textu, který Hanácký Večerník publikoval (zde).

neolstav inz ucetni

Oč jde v celém sporu: za prvé o spotřebu auta, za druhé o články v Radničních listech

Pokud jde o samotný audit, ten ve svém závěru konstatuje, že služební Fabie Technických služeb skutečně v jednom období jezdila za 18 litrů na sto kilometrů, konstatuje však současně, že "tato vyšší spotřeba byla v rámci auditu jedinou spotřebou, která se výrazně odlišovala od průměru."

Druhá věc se týká diskuse o problému, která měla proběhnout v litovelském radničním periodiku. Vyjádření zastupitele Skály, který je současně zpracovatelem původní zprávy finančního výboru města, přinášíme v samostatném rozhovoru. Město publikovalo v tomto periodiku článek, podle kterého žádné závažné nedostatky nebyly zjištěny, a nepublikovalo Skálův nesouhlasný text. Podle Kohouta ale důvodem nebyla cenzura, nýbrž text dodaný po uzávěrce. "Uzávěrka pro předání příspěvků byla stanovena do 18. 1. pan Skála svůj příspěvek předal v poledne 19. 1. 2018," uvedl místostarosta.

"Článek je v návaznosti na komunikaci s opozičním zastupitelem Skálou, který si tímto dělá předvolební kampaň. Zaráží nás Vaše odvaha otisknout lež v takovém měřítku a pošpinit dobré jméno našeho města. V tomto týdnu svoláváme schůzku s naší advokátní kanceláří Riitter- Šťastný a rozhodně se nechceme nechat takto v tisku urážet," uvedl v e-mailové korespondenci.

-vb-

Další články