Zde může být vaše reklama.

Malá hala? Jenom slova. Nabídka městu leží na stole, ale vůbec nic se neděje

Malá hala? Jenom slova. Nabídka městu leží na stole, ale vůbec nic se neděje

15. 05. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Malá hala pro hokejisty ani pro veřejnost letos podle všeho nebude. Jarní optimismus je pryč, snaha obnovit druhou ledovou plochu narazila na očekávatelnou realitu městských financí. Město se ale bude muset podle našich informací rozhodnout nejpozději do konce května.

reklama poutak

Podle informací, které má Hanácký Večerník k dispozici, leží finální nabídka pro město Olomouc na odkup malé haly už delší čas na stole, k dohodě ale zatím stále ještě nedošlo. Město podle všeho nemá na nákup sportoviště dost peněz. „Rada města deklarovala na svém jednání dne 22. února svůj zájem o nabytí souboru nemovitého a movitého majetku ve vlastnictví společnosti Hokejová hala Olomouc, a.s. v areálu zimního stadionu v Olomouci.  S ohledem na probíhající jednání města se zástupci vlastníka lze v současnosti jen obtížně predikovat konkrétní termíny,” odpověděla na náš dotaz ohledně haly mluvčí Magistrátu Radka Štědrá.

Město prý jedná o splátkách, k dohodě zatím nedošlo
Sumu peněz, kterou je potřeba za malou halu zaplatit - mluví se o 35 milionech - ale město v hotovosti k dispozici nemá. Podle našich informací jedná o splátkách, dohoda ale zatím není. „Podle všeho ale tato jednání ani nejsou na stole. Město bude chtít nejdříve vyřešit Andrův stadion, a až potom přijde na řadu malá hala. Letos se jejího zprovoznění určitě nedočkáme,” sdělil nám člověk obeznámený se situací.
-ms-

Další články