Zde může být vaše reklama.

Na Poděbradech vyroste další terasa s dětským koutkem a nové molo

Na Poděbradech vyroste další terasa s dětským koutkem a nové molo

20. 08. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

O olomoucké přírodní koupaliště Poděbrady se již pátou sezónu stará provozovatel Jiří Holub. Letos sice počasí letní sezóně příliš nepřálo, ale i přesto dojde na koupališti během měsíce k několika novinkám. Vyroste tu další terasa s koutkem pro děti a nové molo. Oblíbené přírodní koupaliště tak dál zažívá svou renesanci.

luneta banner

Přibližně za tři týdny vyroste přímo z pláže desetimetrové molo. „Je to taková vlaštovka, chceme zkusit, jakou bude mít molo odezvu," vysvětluje provozní Jiří Holub. Molo bude sloužit pro návštěvníky, aby z něj mohli skákat do vody. Z druhé strany budou k molu uvázané lodičky, které si zájemci budou moci zapůjčit. „Pokud bude odezva kladná, možná molo prodloužíme," říká Holub.

Na další novinku se návštěvníci mohou těšit již příští týden, pokud půjde vše podle plánu. Provozovatelé přistaví z druhé strany restaurace terasu. „Betonový základ už je položený a potřebný materiál je již na místě," říká Holub. Pod terasou vznikne koutek pro děti. „Má vize je taková, že nová terasa by měla sloužit především maminkám s dětmi," vysvětluje Holub. Do koutku se přemístí pískoviště, které doteď nestálo na úplně optimálním místě. Součástí bude také menší hřiště pro děti.

Chystané změny na přírodním koupališti většinou trvají delší dobu a to hned z několika důvodů. Ten první je, že se Poděbrady nachází na území CHKO Litovelské pomoraví. Koupaliště také stojí v blízkosti Olomouce, při čemž město vnímá Poděbrady jako rekreační zónu pro Olomoučáky, ovšem koupaliště neleží na katastru města, ale na katastru Horky nad Moravou a příjezdová cesta je na katastru obce Skrbeň. „Když se něco řeší, tak se k tomu musí sejít třeba devět lidí, abychom byli kompetentní něco rozhodnout. Takže se schází Horka, Skrbeň, náměstek primátora, zástupci technických služeb, zastupitelé CHKO, člověk, který má na starosti životní prostředí, protože koupaliště spadá pod Odbor životního prostředí, dále Sedláčci (majitelé Poděbrad, pozn. red.) a já jako provozovatel. Ještě do toho jsou Poděbrady rybářský revír a rybáři dostali most. Jelikož tu mají stavbu, tak jsou také účastníci schůzí," říká Jiří Holub.

Holub se ovšem po pěti letech své funkce naučil administrativní kroky mírně urychlit.

-kz-

Další články