Zde může být vaše reklama.

Náměstek Jakubec se zřejmě rozhodl spáchat politickou sebevraždu. Nadále trvá na likvidaci zahrádek

Náměstek Jakubec se zřejmě rozhodl spáchat politickou sebevraždu. Nadále trvá na likvidaci zahrádek

20. 06. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Město Olomouc dnes zvláštní tiskovou zprávou potvrdilo plán na likvidaci zahrádkářské kolonie Morava na Nových sadech. Podle náměstka Aleše Jakubce město podporuje realizaci protipovodňových opatření, jejichž vybudování je ve veřejném zájmu a ve prospěch Olomoučanů. Argumentace odpůrců navrženého řešení, která upozorňuje na chyby v projektu, není nijak zohledněna.

luneta banner

Pro zahrádkáře máme náhradní řešení, tvrdí město. A nadále nabízí lokalitu Andělská, která ale podle zahrádkářů samotných nevyhovuje. „Nahradíme tak zahrady z rušené části zahrádkářské osady Morava, což zahrádkářům umožní pokračovat v jejich zájmech,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek Jakubec, nedodává ale, že o důvodech, proč je lokalita Andělská nevhodná pro zahradničení, byl ze strany zahrádkářů informován už na podzim. Radnice už však přesto nájemcům kolonie nabízí pozemky, které jsou ovšem menší. A není to jejich jediná vada.

Opozice: Je to chaotický a nepromyšlený krok!

"Kvitujeme vstřícný krok města nabídnout postiženým zahrádkářům 85 nových zahrad, nutno ovšem podotknout, že na horším pozemku a nižší výměře pro jednotlivé zahrady, kterých je v současné kolonii o 29 více, tedy 104. Zásadní problém je ale fakt, že nově nabízená zahrádkářská kolonie není vůbec zavedena v územním plánu, jehož schvalování se může protahovat celé roky. Reakci magistrátu tedy vnímáme jako neprofesionální, chaotický a nepromyšlený krok na námi iniciovanou diskuzi mezi zahrádkáři a městem," uvedl lídr hnutí spOLečně Stanislav Flek. On ani ostatní kritici postupu města se nestaví proti povodňovým úpravám jako takovým, ale pouze proti jejich současnému návrhu.

"Na základě postupně získávaných informací máme určité pochybnosti o tom, zda je zvolená varianta protipovodňových opatření nejvhodnější a zda je tedy potřeba definitivně přistoupit ke zrušení zahrádkářské kolonie. Dále považujeme za potřebné zmínit, že v souvislosti s realizací IV. etapy PPO se opakovaně objevují informace o značné naddimenzovanosti plánovaných opatření, stejně jako o neadekvátní ceně za prováděné dílo," dodal Stanislav Flek, lídr hnutí spOLečně.

-vb-

 

Další články