Zde může být vaše reklama.

Náměstek Šnevajs rozesílal svou předvolební agitaci z oficiálního webu města

Náměstek Šnevajs rozesílal svou předvolební agitaci z oficiálního webu města

07. 09. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Opozice je na nohou. Náměstek primátora Ladislav Šnevajs (KDU-ČSL) rozesílal během pátku 7. září informaci o projektu Hravé tramvaje spojenou s dodatkem, že "prvních několik týdnů budou tramvaje sloužit jako předvolební stánek KDU-ČSL." Není to přitom poprvé, co některý z náměstků zneužívá magistrátní e-mail pro svoje stranické aktivity.

Banner Florcenter

Dosud poklidná předvolební kampaň tak v Olomouci v prvním zářijovém týdnu dostala první výraznou kontroverzi. Jako první se ozvalo hnutí spOLečně, které v čele s lídrem Stanislavem Flekem kandiduje letos poprvé. "Kategoricky nesouhlasíme s postupem náměstka primátora Ladislava Šnevajse, protože zneužívá svého postavení veřejného činitele, aby ovlivňoval média před volbami. Pozvánka, kterou dnes 7. září zaslal do médií ze svého oficiálního emailu, jíž zve média do pojízdné tramvaje KDU-ČSL, je nepřípustné konání, neboť skrze oficiální komunikaci radnice propaguje svoji politickou kampaň. Jedná se o zneužití veřejných prostředků pro osobní a stranickou kampaň KDU-ČSL," řekl Flek.

Není to poprvé, co náměstci zneužívají radniční e-mail

Podobně ale nedávno postupoval i náměstek primátora Aleš Jakubec, když se skrze oficiální tiskové oddělení magistrátu Olomouce postavil proti umístění zalévacích vaků na Dolním náměstí. Na tento nekorektní postupho  následně upozornila některá média.

"Tímto prohlášením vyzýváme média k odsouzení tohoto jednání - jak u náměstka Šnevajse, tak u náměstka Jakubce. Ceníme si nestranného přístupu olomouckých médií a věříme, že společnost ani média nebudou tolerovat účelové zneužívání vlivu veřejných činitelů a městských peněz pro politickou kampaň", uvedl Stanislav Flek, lídr hnutí spOLečně.

-vb-

Další články