Zde může být vaše reklama.

Omluva Martinovi Rakovi a rozhovor s ním: Malá hala bude v létě?

Omluva Martinovi Rakovi a rozhovor s ním: Malá hala bude v létě?

26. 01. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Prostřednictvím videa uvnitř chce redakce vyslovit omluvu Martinu Rakovi. V posledních týdnech a měsících jsme zveřejnili několik článků nejen o Správě sportovních zařízení města Olomouce, a bohužel se stalo, že jsme sklouzli k několika osobním invektivám a několika nepravdám. Z hlediska profesionality a novinářské etiky se to nemělo stát a redakci to mrzí.

Martin Rak se stal na podzim ředitelem Správy sportovních zařízení Olomouc. Ptali jsme se, jaká je z jeho pohledu nyní situace Androva stadionu i zimního stadionu.

Hovoří se o tom, že by město Olomouc mělo kupovat Andrův stadion. Je tomu tak?
V tuto chvíli to není pro Správu sportovních zařízení Olomouc, a.s., jejímž jsem ředitelem, aktuální téma. Je to otázka na Statutární město Olomouc, jak bude dále postupovat. Podle mých informací v současné době akcionáři SK Sigma Olomouc, a.s. jednají o případném vstupu nového akcionáře.

Z opozice zaznívají hlasy proti, totiž že veřejná správa by neměla stadiony pro komerční sport vlastnit. Jak to vidíte vy?
Já jsem přesvědčen o opaku. Nejen z vlastní zkušenosti, ale i ze zkušeností jiných měst, která jsem měl možnost navštívit. A který sport dnes není komerční? Jsou větší sporty a jsou menší sporty. Větší jsou samozřejmě více sledované a tudíž více komerční.

Jedním z nejožehavějších problémů sportu ve městě je nefunkční malá hala pro hokej. Lze v blízké době čekat nějaké zlepšení?
V současnosti mám informace o připravované rekonstrukci stávajícího objektu tzv. malé haly již v letošním roce a to hned vedle zimního stadionu na místě, kde druhá ledová plocha v minulosti bývala. Majitelem pozemku a investorem je Hokejová hala Olomouc a.s. Zprovoznění je plánované podle mých informací na letní měsíce tohoto roku.

Celý rozhovor v tištěném HV ve vydání ze dne 26.1.2017

Další články