Zde může být vaše reklama.

Oprava silnice do Šternberka přinese zásadní problémy na objízdných trasách, obce se bouří

Oprava silnice do Šternberka přinese zásadní problémy na objízdných trasách, obce se bouří

23. 01. 2019 - 00:00

Správa silnic zveřejnila v uplynulých dnech videoprezentaci rekonstruované silnice z Olomouce do Šternberka. Podle Ředitelství silnic a dálnic je komunikace nevyhovující a plánuje se celková výstavba nové komunikace. Rekonstrukce ovšem bude mít za následek celou řadu objížděk a dopravních omezení. Okolní obce nejsou úplně smířeny s navržených řešením.

Silnice I/46 Týneček - Šternberk, respektive (částečně teprve budoucí) dálnice 46 propojuje tři kraje. Dosavadní dvoupruhová komunikace první třídy, která v současné době stále spojuje Týneček a Šternberk, dlouhodobě kapacitně nedostačuje, především s ohledem na množství tranzitní kamionové dopravy. Stavba v délce sedm kilometrů má přinést olomoucku ulehčení v podobě čtyřproudé komunikace.

Okolní obce: Dolany jsou rády, Štěpánov se bouří

Celá stavba bud emít přirozeně za následek celou řadu objížděk a dopravních omezení. Zatímco v Dolanech se na obchvat obce těší, starosta Štěpánova Jiří Šindler vidí i problémy, které stavba přinese. "Na úkor této opravy je zničena silnice na objížďce Štěpánov- Benátky - Moravská Huzová, tak jsem zvědav, jak se k tomu Olomoucký kraj postaví?," ptá se na svém facebooku.

-ms-

Další články