Zde může být vaše reklama.

Zfetovaný muž ujížděl hlídce nočním Černovírem. Neujel

Zfetovaný muž ujížděl hlídce nočním Černovírem. Neujel

20. 11. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Auto bez technické, řidič bez řidičáku, zfetovaný, a s pokusem ujet a utéct policejní hlídce. Až dva roky hrozí 34 letému muži za páteční šílenou jízdu ulicemi Olomouce. Krátce po šestnácté hodině si povšimli policisté na ulici Pražské v Olomouci vozidla Alfa Romeo, které dle dostupných policejních databází mělo neplatnou technickou kontrolu. Vozidlo chtěli zastavit, řidič se ale rozhodl ujet.

videoprojektory web

Řidič na pokyny k zastavení reagoval tak, že zrychlil jízdu a začal ujíždět směrem k ulici Tomkova, dále kolem Hejčínské inline stezky, kde bez světelné signalizace odbočil vpravo a pokračoval směrem ke Klášternímu Hradisku na ulici Jablonského. "Po celou dobu řidič nerespektoval dopravní značení, porušoval zákon o provozu na pozemních komunikacích a bezohlednou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. V ulici Jablonského mu další policejní hlídka svým vozidlem zablokovala cestu. Toto vozidlo se pokusil řidič objet, nicméně byl zablokován dalším služebním vozidlem a v další jízdě mu bylo zabráněno," sdělila policejní mluvčí Irena Urbáková. Řidič však podle jejích slov zcela vozidlo nezastavil a pokusil se o útěk. Za použití donucovacích prostředků ho policisté zpacifikovali a zadrželi. Společně s řidičem cestovala ve vozidle i spolujezdkyně, která se v okamžiku, kdy policisté prováděli služební zákrok, přesunovala na místo řidiče a již chytala za volant. Nebylo tedy vyloučeno, že by mohla pokračovat v jízdě a mohla tak ohrozit život a zdraví policistů. I ona byla za použití donucovacích prostředků zadržena. Jak policisté zjistili, řidičem byl 34letý muž, který, jak sám uvedl, ujížděl proto, že má zákaz řízení. To se také potvrdilo. Policisté zjistili, že má od října letošního roku na dobu 24 měsíců Okresním soudem v Olomouci vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Provedli u něj orientační test na omamné a psychotropní látky, který vykázal přítomnost amfetaminu/metamfetaminu a orientační dechovou zkoušku, která byla negativní. Řidič se po poučení odmítl podrobit lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. U jeho 27leté spolujezdkyně nalezli policisté tzv. psaníčko s bílou krystalickou látkou a naplněnou injekční stříkačku. Obojí bylo zajištěno.  

-age-

 

Řidič je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dva roky a z přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

 

Jeho 27letá spolujezdkyně je podezřelá z přestupku dle zákona č. 167/1998 Sb., o návykových látkách – neoprávněného přechovávání návykové látky.

Další články