Zde může být vaše reklama.

Hučína měl při Zemanově návštěvě v Přerově napadnout policista v civilu

Hučína měl při Zemanově návštěvě v Přerově napadnout policista v civilu

10. 11. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

"Věděl jsem, do čeho jdu. Všechno, co se kolem toho událo, jsem popsal na svých stránkách. I s tím napadením příslušníků. Oni mě nejdříve slušně upozorňovali, že je tam přesila Zemanových příznivců," říká Vladimír Hučín po návštěvě mítinku prezidenta Zemana v Přerově. " Dav Zemanových příznivců, komunistických důchodců, byl velmi agresivní. Když jsem pak přišel domů, tak jsem si musel oprat bundu, jak jsem ji měl poplivanou," říká.

Vladimír Hučín má na Miloše Zemana spadeno. Jejich kontroverze se datuje od dob, kdy byl Zeman předsedou vlády, a Hučín jako důstojník Bezpečnostní Informační Služby disponoval materiálem, prokazujícím prapodivné schůzky tehdejšího premiéra nejen s bývalými agenty StB. Hučín od té doby konzistentně tvrdí, že jeho pozdější obvinění ze spáchání bombových útoků v Přerově bylo účelové, aby se jej mocní dokázali zbavit. Soud později opakovaně jakoukoli souvislost Hučína a bomb v Přerově na přelomu milénia vyvrátil, za satisfakci ale Hučín bojuje dodnes. Když se v říjnu vypravil na přerovský mítink dnešního prezidenta Zemana, bylo živo.
 
Chtěl jsem ty bombové útoky před Zemanem otevřít, říká Hučín
"Oni mě nejdříve slušně upozorňovali, že je tam přesila Zemanových příznivců... Když jsem přišel na to náměstí – kdyby tam přijel Grebeníček, nebo Filip, tak dobrý – ale tam byla taková koncentrace bývalých členů Lidových milicí, Pomocné stráže VB, všelijakých politruků, různých esenbáků, lidí, kteří mě vyšetřovali, naháněli, zatýkali. Tam jsem byl skutečně v jámě lvové, což mi ovšem dodávalo jakousi energii. Bylo úžasné vidět, jaké sympatizanty Zeman má," poukazuje. Další průběh událostí nabral rychlý spád. "Chtěl jsem tam ještě otevřít věc pěti bombových útoků v Přerově, které dosud nejsou objasněny, ale to už mi nedali mikrofon. On má vždycky poslední slovo. Ale jeden nejmenovaný pracovník médií mi říkal, že kdybych vydržel ještě deset patnáct minut, že by šel do vývrtky, že byl v koncích. Byl prý velice rozčílený a museli mi ten mikrofon nějak sebrat, ač jsem ho držel pevně. Ale tam jako dobrý, tam byl s vysvětlováním v koncích. Že toho Prusalise přiznal, měl jsem v případě potřeby fotodokumentaci, jak leží opilý na zemi, kolem něho pracovníci bývalé justice, StB. Tato koncentrace osob kolem něj u toho Prusalise, který byl mnohonásobný dlouholetý agent nejenom Státní bezpečnosti...Tehdy byl Zeman premiér. A já měl dojem, že o tom píšu zprávu a varuji, že premiér by se neměl v takovémto prostředí pohybovat. Myslel jsem si, jakou dělám záslužnou práci. Všechno pak však spělo tenkrát k mému rychlému zatčení," říká Hučín. Na prezidentově mítinku se navíc ocitl pod přísným policejním dohledem. " Ten mě tam přímo fyzicky napadl. Nevím, jestli si myslel, že si chystám pistoli s tlumičem. Přitiskl mě na pisoár, nechtěl jsem mu nic udělat, ale jak jsem se lekl, tak jsem se rukou ohnal a jemu začala téct krev z nosu. Informoval jsem své nejbližší, co se stalo, protože za několik minut měla akce začínat a my jsme museli obsadit místo na tribuně, abychom byli co nejblíže.
Dav Zemanových příznivců, komunistických důchodců, byl velmi agresivní. Když jsem pak přišel domů, tak jsem si musel oprat bundu, jak jsem ji měl poplivanou. Zvláště jeden byl velmi agresivní, měl berle a byl to bývalý člen Lidových milicí. Ten plival tak intenzivně, že dokonce vyplivl svoji zubní protézu. Ta spadla přede mě a já na ni nechtěně šlápl. Ale v tom davu rozdivočelých starých struktur musíte být ve střehu, protože kdybyste dostal berlí do hlavy, tak by to bylo cítit. Ještě k té zubní protéze – ona má takovou kovovou kostru. Jak jsem na ni šlápl, tak se mi ten drátek zapíchl do boty. Nemohl jsem se ho zbavit. Ale víte co – ono to nějak nešlo tam nešlápnout," popisuje Hučín přerovský incident.
-vb-

Další články