Zde může být vaše reklama.

Listopadová dražba věcí zabavených v exekucích: luxusní automobily i sběratelské unikáty

Listopadová dražba věcí zabavených v exekucích: luxusní automobily i sběratelské unikáty

14. 11. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Ve čtvrtek 16. listopadu proběhne v Čekyni u Přerova dražba zabavených movitých věcí, na které si mohou návštěvníci pořídit například nový automobil nebo raritní vánoční dárky pro své blízké. Na dražbě, kterou již tradičně pořádá Exekutorský úřad Přerov Lukáše Jíchy, se objeví přes osm set položek. Dražit se bude hned několik počítačů a notebooků, mezi nimi i Apple iMac s vyvolávací cenou 7 000 Kč.

videoprojektory web

Za pozornost rozhodně stojí také starožitný gramofon Colombia vyrobený v Anglii roku 1910, který je dnes již unikátním muzejním kouskem a sběratele jistě potěší jeho vyvolávací cena začínající na 300 Kč. V dražbě se i tentokrát objeví několik automobilů včetně luxusního Audi A6 s vyvolávací cenou 17 000 Kč a BMW X3 za vyvolávací cenu 50 000 Kč.

„Dražba se protentokrát kvůli pátečnímu státnímu svátku koná už ve čtvrtek, věříme však, že i přesto přiláká mnoho lidí, kteří se již pomalu připravují na Vánoce a právě u nás mohou pro své blízké obstarat zajímavé dárky za pěkné ceny,“  říká soudní exekutor Lukáš Jícha a dodává: „Jsem si jist, že bude zájem nejen o vozy a raritní kousky, ale také o dostupné vybavení domácnosti, šperky a oblečení.“

Dražby se v Přerově konají každý měsíc a patří k velmi vyhledávaným akcím. Pravidelně je draženo průměrně 800-900 položek. I proto patří mezi jedny z největších v republice, což přispívá k uspokojení pohledávek věřitelů a brzkému ukončení stovek exekucí.

„Předností našich dražeb je, že si na své přijde téměř každý návštěvník, protože nabízíme opravdu široké spektrum věcí,“ sděluje soudní exekutor Lukáš Jícha.

Obhlídka a registrace dražitelů bude probíhat od 10:00 hodin. Samotná dražba bude následovat v pravé poledne. Od 13:00 pak proběhne výdej dražených věcí.

Kompletní seznam movitých věcí a automobilů zařazených do listopadové dražby je dostupný na webových stránkách Exekutorského úřadu Přerov, viz http://www.eujicha.cz/drazby/drazby-movitych-veci.htm.

Další články