Zde může být vaše reklama.

Přerov čekají další uzavírky. Silnice dostanou nový koberec i tichý asfalt

Přerov čekají další uzavírky. Silnice dostanou nový koberec i tichý asfalt

26. 04. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Série silničních uzavírek, které čekají město Přerov, přinesou sice řidičům krátkodobé problémy, ale v konečné fázi budou vozovky ve městě opravené – a některé dokonce i „tiché“.

„Od 9. do 29. května je naplánována úplná uzavírka Tovární ulice. Neprůjezdná bude silnice od křížení se silnicí I/55 v ulici generála Štefánika až po křižovatku v ulici Denisova. V plánu je kompletní oprava silnice, která je v havarijním stavu,“ informoval náměstek přerovského primátora Pavel Košutek (ANO).

Řidiči budou muset respektovat objízdnou trasu, na kterou je navedou dopravní značky. Podle oborníků se komunikace už nedá udržet v provozuschopném stavu pouze běžnou údržbou – navíc právě po této silnici povede jedna z tras přepravy při plánované výstavbě dálnice D1. „Délka upravovaného úseku je 500 metrů. Na celkové ploše 1700 metrů čtverečních bude provedena výměna asfaltových vrstev v tloušťce 70 + 50 milimetrů. Na 100 metrech čtverečních silnice, která vykazuje největší poruchy, provedeme sanaci konstrukčních vrstev v tloušťce 370 milimetrů,“ uvedl Radomír Všetička ze Správy silnice Olomouckého kraje, která je investorem stavby. Zároveň řekl, že bude nutné vyřešit i úpravu třinácti kanalizačních poklopů a uličních vpustí. Hned následující den, tedy 30. května, se uzavře kvůli opravám také Tovačovská ulice – a ta bude neprůjezdná až do 6. června. „Jezdit tam mohou pouze autobusy. Cestující musejí počítat s tím, že autobusová zastávka bude posunuta zhruba o sto metrů,“ doplnila Margita Považanová z přerovského magistrátu.

Od června bude navíc úplně uzavřena Palackého ulice, na níž budou dělníci pokládat takzvaný tichý asfalt, který tlumí hluk, způsobený dopravou. „Palackého ulice, která prochází rozšiřováním, je uzavřena už od dubna. Neprůjezdná je ale pouze část vozovky – právě ta, která se rozšiřuje. Od 1. do 30. června bude uzavřena celá silnice – a to od kruhového objezdu u mostu Míru až po křižovatku s ulicí Komenského. Samotný kruhový objezd uzavřen nebude,“ sdělila Jitka Kočicová z přerovského magistrátu. Řidiči, projíždějící Přerovem, se budou muset obrnit trpělivostí. „Je třeba ale zdůraznit, že silnice ve městě jsou ve špatném stavu a opravit je musíme. Prosíme všechny účastníky silničního provozu a také občany Přerova, aby byli tolerantní k možným problémům. Za jejich pochopení jim děkujeme, “ řekl závěrem přerovský primátor Vladimír Puchalský (SpP).

-age-

Další články