Zde může být vaše reklama.

Přerovskou koalici opustily dvě strany ze čtyř, zůstává ANO a SpP

Přerovskou koalici opustily dvě strany ze čtyř, zůstává ANO a SpP

12. 09. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Politické zemětřesení prožívá Přerov. Přerovskou koalici opouštějí strany Za prosperitu Přerova a jeho místních částí a také Nezávislí. Dnes svůj odchod oznámili na tiskové konferenci. Koalici nyní tvoří strany ANO a Společně pro Přerov, které mají jen 16 z 35 zastupitelských křesel, a musejí hledat nového koaličního partnera.

videoprojektory web

Koalice původně měla ve statutárním městě 21 mandátů. Prosperita a Nezávislí disponují čtyřmi mandáty, z SpP navíc loni odešel jeden z jejích zástupců, Tomáš Tužín. Zástupci obou stran se shodli na tom, že nechtějí předčasné volby.

Nezávislí se rozhodli odejít poté, co na pondělní koaliční radě zástupci strany Za prosperitu Přerova a jeho místních částí oznámili odstoupení od koaliční smlouvy; důvody sdělí její členové dnes dopoledne na tiskové konferenci. Důvodem k vypovězení koaliční smlouvy jsou podle zástupců strany Za prosperitu Přerova a jeho místních částí dlouhodobé rozpory uvnitř koalice. „Důvodem je komunikace, rozpory nad tématy a také vystupování na veřejnosti a chování se k lidem v Přerově,“ řekl předseda klubu Radek Pospíšilík. K úterku odchází také z rady města, které má kolem 45 000 obyvatel. Prosperita jde podle Pospíšilíka do opozice.

Před zastupitelstvem města, které se koná v pondělí 18. září, se ještě v neděli 17. září sejde koaliční rada. Tam bude upřesněno budoucí další rozložení koaličních a opozičních sil.

-ms-

Další články