Zde může být vaše reklama.

Josef Augustin rezignoval na post předsedy školské rady Obchodní akademie

Josef Augustin rezignoval na post předsedy školské rady Obchodní akademie

12. 11. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Prostějovskému komunistickému politikovi Josefu Augustinovi stále zůstává několik funkcí. V říjnu přitom bylo zveřejněno, že je znovu Policií obviněn v souvislosti s neplacením daní. Na post radního města už minulý týden rezignoval. Nyní končí i ve školské radě prostějovské odborně zaměřené střední školy.

Proti působení předlistopadového politika, odsouzeného a znovu obviněného krátiče daní, v čele školské rady prostějovské Obchodní akademie protestovali už letos v září její studenti. Společným dopisem, pod který třicet devět z nich připojilo svůj podpis vyzvali hejtmana, aby kraj Josefa Augustina z funkce odvolal. Rozbořil se záležitostí odmítl zabývat a dopis předal k vyřízení komunistickému náměstku Zdeňku Švecovi. „Jmenování pana Augustina proběhlo v souladu se zákonem,“ napsal jim Švec s tím, že si o tomto člověku můžou studenti myslet cokoliv a právě to je demokracie.

V říjnu vyšlo najevo, že byl Josef Augustin znovu obviněn kvůli nesrovnalostem v otázce placení daní. Prostějovští radní jej krátce poté odvolali z řady funkcí a Augustin sám opustil Radu města Prostějova. S požadavkem na jeho konec v politice se připojila i jeho domovská KSČM, jejíž členové se mimo jiné usnesli, že oceňují rozhodnutí Josefa Augustina rezignovat na funkci neuvolněného radního Statutárního města Prostějov stejně jako odstoupit z funkce předsedy Školské rady Obchodní akademie v Prostějově. K tomu nakonec po čtrnácti dnech došlo.

„JUDr. Augustin rezignoval na členství ve školské radě Obchodní akademie v Prostějově i na funkci jejího předsedy ke dni 11. 11. 2016. Dnes nám to bylo písemně doručeno,“ potvrdila pro Hanácký Večerník v pátek 11. listopadu tisková mluvčí olomouckého hejtmanství Kamila Navrátilová.

Podle informací z Obchodního rejstříku však je Augustin stále členem je výboru "SENZA družstvo, chráněná dílna" a dále také člen výboru Lipka z.s. - charitativní organizace. Podle našich informací v SENZA družstvu pobírá i odměnu. Ponechává si také funkce ve vedení Klubu historického a státovědného či společnosti Gaudeamus spolupracující s Gymnáziem Jiřího Wolkera.

 

Jakub Čech

Další články