Zde může být vaše reklama.

Koho bude volit prezidentem Irena Marková?

Koho bude volit prezidentem Irena Marková?

09. 01. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Prostějovská aktivní občanka Irena Marková pro Hanácký Večerník prozradila, že v nadcházejících volbách prezidenta republiky podpoří Jiřího Drahoše.

Irena Marková, rodným jménem Košíčková, je další z oslovených osobností, kterých jsme se zeptali na jejich preference v prezidentských volbách. Marková je členkou spolku Pro Prostějov, podílela se na iniciativách směřujících proti bourání kulturního sálu v centru města a jeho nahrazení obchodní galerií. Vymyslela například koncept fotopetice nebo osobních pohlednic od občanů zastupitelům města. Je činná také v občanské iniciativě směřující proti hernám ve městě. Dlouhodobě se věnuje skautingu.

V odpovědi pro HV Irena Marková jasně deklarovala, že bude volit Jiřího Drahoše. „Věřím, že tento kandidát může sjednotit momentálně názorově velmi polarizovanou českou společnost. Věřím, že by úřadu prezidenta republiky opět přinesl úctu, důstojnost, mravní hodnoty, silnou zahraniční politiku uprostřed Evropy či důslednou ochranu životního prostředí a přírody. To vše je podstatné nejen pro nás dnes, ale i pro budoucí generace, které na našem odkazu budou stavět. Jiří Drahoš by byl prezidentem, na kterého bych jako vlastenka mohla být hrdá,“ vysvětlila své důvody Marková.

 

Jakub Čech

Další články