Zde může být vaše reklama.

Koho bude volit prezidentem Ivo Lužný?

Koho bude volit prezidentem Ivo Lužný?

12. 01. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Předseda prostějovských Zelených Ivo Lužný bude volit Jiřího Drahoše. Musí podle něj mít silný mandát do druhého kola.

Prostějovan Ivo Lužný byl jedním z aktivních účastníků listopadových dnů 1989 v Prostějově. Posléze byl činný v Občanském fóru a Občanském hnutí. Inicioval například petici za pojmenování náměstí ve městě po Václavu Havlovi. Je předsedou prostějovské organizace Strany zelených.

Prezidentské volby, které startují už v pátek ve 14 hodin, považuje Ivo Lužný za důležité. „Ohrožení polistopadového vývoje ČR, demokracie a základních svobod nabývá po sněmovních volbách netušených rozměrů. Vítězná trojbanda ANO, SPD a KSČM je (pro sebe) všeho schopna. Volba nového prezidenta je snad poslední možností zastavit korozi naší společnosti. Mstivý a zbabělý starý lhář, který se nekontroluje, ale je (z)řízen a kontrolován, musí být vyměněn,“ hodnotí Lužný situaci v zemi.

„Proto jsem opustil příjemnou taktiku volby: nejprve srdcem a pak rozumem. Budu volit od prvního kola Jiřího Drahoše. Musí mít silný mandát od začátku a být jasným favoritem. Bude to prezident, za kterého se nebudeme muset stydět. Slušný, čestný a inteligentní, i když jsou to hodnoty, které se dnes nenosí…“ vyjádřil se pro Hanácký Večerník Ivo Lužný.

 

Jakub Čech

Další články