Zde může být vaše reklama.

Koho bude volit prezidentem Martin Hájek?

Koho bude volit prezidentem Martin Hájek?

11. 01. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Knihovník, doktorand a místopředseda Spolku za Staré Vrahovice Martin Hájek má o své volbě v prezidentských volbách jasno. Jeho preferovaným kandidátem je lékař Marek Hilšer.

Martin Hájek z Vrahovic pracuje ve Vědecké knihovně v Olomouci, zároveň působí jako doktorand na katedře historie Filozofické fakulty Univerzity Palackého. Je také místopředsedou Spolku za staré Vrahovice, který vysadil v okrajové části Prostějova unikátní arboretum.

Hájek má o svém výběru v prezidentských volbách jasno. „Budu volit Marka Hilšera. Je to vzdělaný člověk, který zároveň působí velmi lidsky a slušně. Líbí se mi jeho liberální pohled na svět a jeho umírněné, ale přesto jasně hodnotově ukotvené, názory. Vůbec mi nevadí ani jeho mládí, které mu mnozí odpůrci vyčítají. Úřad prezidenta nemusí být nutně odkladištěm vysloužilých politiků, jak jsme si tomu v posledních letech zvykli, ale může jej vykonávat i někdo mladší a v plné síle. Věk nepovažuji za důležité kritérium, hlavní pro mě je, aby byl prezident vyzrálou osobností,“ vyjádřil se pro Hanácký Večerník Hájek s tím, že přemýšlí už i o druhém kole volby. „Pokud by Marek Hilšer neuspěl, v druhém kole pak podpořím jakéhokoliv prozápadního kandidáta, který bude stát proti Miloši Zemanovi. Věřím, že si naše země zaslouží lepšího prezidenta, než je Zeman,“ konstatoval mladý historik.

 

Jakub Čech

Další články