Zde může být vaše reklama.

Náměstek Pospíšil se zatvrzele vyhýbá odpovědi na nepříjemné otázky. Má strach?

Náměstek Pospíšil se zatvrzele vyhýbá odpovědi na nepříjemné otázky. Má strach?

16. 01. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Prostějovský náměstek Jiří Pospíšil (Pévéčko), který dosud nevysvětlil podezřelé okolnosti ohledně pronájmu prostějovského Manthellanu, se opět vyhnul tomu, aby odpověděl na otázky, které jsou mu podle všeho nepříjemné. Redakční telefonát (viz vložené video) dopadl tak, že odmítl komunikovat.

V souvislosti s pronájmem Manthellanu jsme minulý týden položili panu náměstkovi následující otázky:

-          Byl jste v době, kdy se rozhodovalo o  smlouvě s Manthellanem, členem Rady města?
-          Znal jste závěry analýzy Dr. Bezuchy? Případně, proč jste ji nedal k dispozici zastupitelům a veřejnosti?
-          Věděl jste, že komise neurčila pořadí nabídek, přestože to tak bylo zastupitelstvu i radě prezentováno?
-          Jak navrhujete řešit situaci, kdy v hodnotící komisi působil Ing. Baláš, který radě zatajil skutečnost, že Manthellan nepředložil nejlepší nabídku, ačkoliv jako předseda hodnotící komise věděl, že nebyly určeno pořadí? Budete žádat Balášovu rezignaci?
-          Jste schopen prokázat pravdivost Kotrysova tvrzení před soudem, že Prior předložil nejhorší nabídku? Pokud ne, jaké z toho vyvodíte důsledky?
 
Pan náměstek, přestože slovy své mediální referentky paní Kajlíkové odpovědi slíbil, se pak pod různými záminkami zodpovězení celý minutý týden prostřednictvím mediální referentky radnice vyhýbal, v pondělí ráno pak prostějovská radnice místo toho zveřejnila následující text:
 

Město Prostějov se distancuje od názorů, které toto medium zveřejňuje na adresu města a jeho vedení. Vyjádření média, dle našeho názoru, zcela dehonestují mediální obraz Prostějova. Manipulativní praktiky Hanáckého Večerníku jsou důvodem, proč město Prostějov ukončuje veškerou spolupráci s tímto médiem a nebude mu již poskytovat žádné mediální výstupy. Na informace, které Hanácký Večerník ve vztahu k městu Prostějovu přinese, nebude město reagovat. Pokud bude reakce nezbytná, bude zvolen právní postup.

Šéfredaktor Hanáckého Večerníku: Je to směšné, je vidět, že má strach!

Občany ale znepokojivé dotazy ohledně prapodivného smluvního vztahu s developerem zajímají. "Je celkem jasné, že toto stanovisko prostějovské radnice je naprosto účelové, aby se pan náměstek vyhnul pro něj nepříjemným otázkám. Je to směšné, neprofesionální, a vnímám to jako důkaz malosti a strachu," řekl k oficiální zprávě prostějovské radnice šéfredaktor a vydavatel Hanáckého Večerníku Vlastimil Blaťák.

V pondělí odpoledne pak redakce HV uskutečnila telefonický rozhovor s panem náměstkem Pospíšilem, tak, jak bylo přislíbeno.

 

Sama redakce se nechá překvapit, jestli na zveřejněné a velmi závažné dotazy pan náměstek odpoví na nejbližším Zastupitelstvu.

-vb, milhud-

Další články