Zde může být vaše reklama.

Neuvěřitelné: Prostějov olympijský dostal od kraje dalších pět milionů

Neuvěřitelné: Prostějov olympijský dostal od kraje dalších pět milionů

21. 10. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Spolek Prostějov olympijský dostal v říjnu od Olomouckého kraje přiklepnuto dalších pět milionů korun. Přibližně před dvěma měsíci přitom veřejnost vzrušila zpráva o červencové dotaci ve výši 8 milionů korun, s nejasným určením takto uvolněných prostředků. Příjemcem je jako statutár Prostějova olympijského opět dosluhující hejtman Rozbořil.

Na smlouvě, která byla v registru smluv tentokrát zveřejněna v termínu, je podpis i funkce přijímajícího zástupce Prostějova olympijského dokonale začerněna, nicméně v hlavičce zveřejněné smlouvy tak jako tak hejtman, jehož kraj dotaci poskytuje, je jako příjemce této dotace stejně uveden. První dotace z krajského rozpočtu, schválená letos v červenci, byla ve výši 8,37 milionu korun, a týkala se nijak neupřesněné "přípravy projektu". O čtvrt roku později, těsně před vypršením Rozbořilova mandátu, putuje na účet spolku, v jehož čele Rozbořil stojí, dalších pět milionů korun, podle smlouvy tentokrát přímo na výdaje spojené se stavbou haly.

Ještě jedna věc je na smlouvě zajímavá (jakkoli asi ne protiprávní): totiž skutečnost, že příjemce (Rozbořil jako předseda představenstva spolku Prostějov olympijský) smlouvu podepsal již 7. října letošního roku, kdy na dokumentu ještě chyběl podpis poskytovatele (Olomoucký kraj, zastoupený Rozbořilovým náměstkem Rašťákem). Spolek tak na výstavbu kontroverzní tělocvičny dostal v tomto roce z rozpočtu kraje skoro 14 milionů korun, další dotace přitom obdržel ještě od státu.

-ms-

Další články