Zde může být vaše reklama.

Policie chytila pravděpodobného útočníka na Petru Kvitovou. Kdo to je?

Policie chytila pravděpodobného útočníka na Petru Kvitovou. Kdo to je?

23. 05. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Muž patřící do olomoucké a prostějovské drogové komunity, podezřelý z útoku nožem na tenisku Petru Kvitovou, byl dopaden policií. Podle České televize byl muž dopaden na základě tipu, který policie dostala od veřejnosti letos na začátku roku. Že jde o drogově závislého muže se nicméně tušilo už více než před rokem.

luneta banner

Soud by měl během čtvrtka rozhodnout o vazbě, do které bude podezřelý umístěn. O tom, že by se mělo jednat o drogově závislého muže z komunity narkomanů, prozradila už v březnu loňského roku Hanáckému Večerníku sousedka Petry Kvitové. "Vyslýchali mého manžela, ale mě vůbec. To je zvláštní, když spolu bydlíme," svěřila se tehdy redakci Hanáckého Večerníku žena, která bydlí s Petrou Kvitovou v domě. Ta měla už tehdy spolu s některými sousedy vážné podezření, že zná osobu pachatale. Podle ní jde o přibližně třicetiletého feťáka z Prostějova, který se s partičkou podobných individuí potlouká Prostějovem. "Podoba je až zarážející, a shodli jsme se na tom s více sousedy," řekla tehdy.

Podle informací, které přinesla Česká televize, měl mít podezřelý muž v minulosti oplétačky se zákonem v souvislosti s útoky na seniory. Zlom podle ČT nastal letos v lednu, kdy policisté dostali anonymní tip na konkrétního člověka. Toho pak údajně několik měsíců prověřovali a také čekali na to, až budou moci osobně hovořit s Kvitovou, aby jí zřejmě ukázali fotku pachatele a ona ho mohla identifikovat. To se údajně podařilo tento týden, protože tenistka se v Praze připravuje na blížící grandslamový turnaj French Open.

Vlastimil Blaťák

Další články