Zde může být vaše reklama.

Prostějovská opozice vyzvala obviněného Augustina k rezignaci

Prostějovská opozice vyzvala obviněného Augustina k rezignaci

26. 10. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

V prohlášení, které zaslali prostějovští opoziční zastupitelé médiím, připomínají, že Josef Augustin už byl za krácení daní odsouzen. V souvislosti s pondělní zprávou, že je znovu obviněn žádají jeho rezignaci ze všech veřejných funkcí, které zastává. Pokud tak neučiní, postů by ho podle opozice měli zbavit koaliční partneři komunistů.

Komunista Josef Augustin působil v čele Prostějova už za minulého režimu, před sametovou revolucí vyzýval ozbrojené složky státu k tvrdým represím vůči signatářům petice Několik vět. V roce 2014 se z opozičních lavic dostal do rady města, šest let poté, co jej soudy uznaly vinným z krácení daní. V září proti němu vystoupili studenti Obchodní akademie s tím, že nechtějí, aby osoba s jeho minulostí působila v čele jejich školské rady. V pondělí vyšlo najevo, že jej Policie znovu stíhá kvůli neplacení daní.

Text prohlášení opozičních politiků zveřejňujeme v plném znění.

 

Vyzýváme JUDr. Josefa Augustina, prostějovského radního za KSČM, aby rezignoval na funkci člena rady města. Současně ho vyzýváme, aby se vzdal všech veřejných funkcí, mj. ve výborech zastupitelstva a komisích rady města a aby rezignoval na člena dozorčí rady Domovní správy Prostějov s.r.o. a člena statutárního orgánu Národní dům Prostějov o.p.s.  

Josef Augustin byl již v roce 2008 uznán vinným za úmyslné krácení daní. V současné době je opakovaně trestně stíhán, protože v letech 2010 až 2013 nepodal daňová přiznání k dani z příjmu fyzických osob. 

Pokud se Josef Augustin všech těchto funkcí do 31. 10. 2016 nevzdá, vyzýváme radu města Prostějova a koaliční zastupitele za ČSSD, KSČM a Pévéčko, aby ho těchto funkcí sami bez zbytečného odkladu zbavili. Jinak i oni převezmou plnou zodpovědnost za to, že se na správě našeho města významným způsobem podílí jimi dosazená osoba, která se dlouhodobě dopouští deliktů na úseku placení daní.  

Nelze vyčkávat na pravomocný rozsudek soudu a odvolávat se na presumpci neviny. Ani soud totiž nic nezmění na tom, že Josef Augustin, zastupitel města Prostějova, po mnoho let nepodával daňová přiznání. Tím prokázal svou nedůvěryhodnost a nekompetentnost. 

Klub nezávislých - Hana Naiclerová, František Filouš, František Švec

Jan Navrátil

Aleš Matyášek

Petr Kousal

Klub ODS - Tomáš Blumenstein, Milada Sokolová

 

 

-jač-

Další články