Zde může být vaše reklama.

Prostějovská radniční právnička Květa Olašáková z magistrátu odchází, jde za Balášem na kraj

Prostějovská radniční právnička Květa Olašáková z magistrátu odchází, jde za Balášem na kraj

15. 11. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Působení bývalého tajemníka prostějovského magistrátu Lubomíra Baláše v čele Krajského úřadu už má první personální důsledek. Počátkem příštího roku jako právnička Krajského úřadu nastupuje dosavadní právnička města Květa Olašáková. Funkce přitom vznikla teprve nedávno. V minulosti Olašáková zaujala například tím, že stojí v čele Klubu personalistů, který jí udělil ocenění.

Informace o tom, že Olašáková opouští prostějovský magistrát, se v posledních dnech šířily po Prostějově velmi rychle. Jaká je skutečnost, jsme se zeptali přímo právničky Květy Olašákové. „Ano, informace o ukončení pracovního poměru potvrzuji. Práci pro město Prostějov jsem vykonávala opravdu ráda. Důvody mého odchodu spočívají v tom, že se mi naskytla možnost nového pracovního místa, v němž mohu uplatnit své odborné znalosti a dosavadní zkušenosti,“ uvedla Olašáková s tím, že své budoucí uplatnění vidí nadále ve veřejné správě a vzhledem ke svému věku předpokládá, že tak logicky završí i svou pracovní kariéru. Kam přesně míří, však nekonkretizovala.

Nástup na Krajský úřad od Nového roku potvrdila pracovnice tiskového oddělení hejtmanství Eva Knajblová. „Bude zastávat pozici právník úřadu, která  vznikla v rámci organizačních změn k 1. 10. 2017. Do výběrového řízení se přihlásili 3 uchazeči,“ reagovala Knajblová na dotaz redakce HV online.

O tom, že by Olašáková mohla na Krajský úřad Olomouckého kraje zamířit, se spekulovalo už několik měsíců. V červnu se jeho ředitelem totiž stal Lubomír Baláš, kontroverzní úředník z Prostějova a dlouholetý tajemník zdejšího magistrátu. Baláš s Olašákovou úzce spolupracoval jak na radnici, tak i v Klubu personalistů, který spolu s několika dalšími lidmi zakládali. „Hanácký Večerník bude sledovat, koho ze svých přátel z řad vlivných úředníků prostějovského magistrátu s sebou na kraj přivede,“ avizovali jsme v článku z 25. května letošního roku, který se týkal právě účasti Olašákové ve správní radě Klubu personalistů.

Už před půl rokem jsme poukázali na to, že Olašáková spoluzaložila organizaci, která jí rok a půl po svém založení udělila cenu Personalista veřejné správy. „Znalostí práva spolupůsobí na magistrátu jako zprostředkovatel důležitých informací a opatření mezi vedením a jednotlivými zaměstnanci úřadu. Díky svému nadhledu dokáže při výběru nových zaměstnanců zastat roli síta, filtrujícího „zrno od plev“. A je na kvalitě personalisty, jak bude síto účinné pro vedení úřadu, ale i pro zaměstnance,“ pochválil ji pro web Moderníobec.cz Lubomír Baláš, který s Olašákovou ve správní radě Klubu personalistů působí.

 

Jakub Čech

 

Další články