Zde může být vaše reklama.

Prostějovští lidovci se vzbouřili proti koalici se Starosty

Prostějovští lidovci se vzbouřili proti koalici se Starosty

21. 03. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Chystaná koalice KDU-ČSL s hnutím Starostů a nezávislých do sněmovních voleb zažívá první problémy. Nesouhlasí s ní část lidovců. Ti v Prostějově dokonce přijali nesouhlasné usnesení, podle jejich názoru měl o tak zásadní věci rozhodnout celostátní sjezd.

O usnesení okresního výboru strany informovali lidovci prostřednictvím svého facebookového profilu. Nebývá přitom zvykem, že by tam publikovali svá politická stanoviska, tím spíše ne vnitrostranické záležitosti jako je příprava na sněmovní volby. Obvykle se má za to, že podobné problémy by se měly řešit uvnitř stran a špinavé prádlo by se nemělo prát veřejně. Situace musí být vážná.

„Okresní výbor se usnesl, že neschvaluje koalici se stranou STAN do parlamentních voleb 2017 a, že o tak zásadní věci jako je koalice s jinou politickou stranou do parlamentních voleb by měl rozhodovat vždy celostátní sjezd,“ zní postoj prostějovských funkcionářů KDU-ČSL na připravovanou koalici.

Naproti tomu celostátní vedení lidovců o víkendu koalici těsnou většinou schválilo. Podmínkou pro to, aby se uskupení dostalo do Poslanecké sněmovny, je překročení hranice 10 % v podzimních parlamentních volbách.

Jakub Čech



Další články