Zde může být vaše reklama.

Sokolová žaluje Hanácký Večerník: vadí jí článek, že podnikala s podvodníkem

Sokolová žaluje Hanácký Večerník: vadí jí článek, že podnikala s podvodníkem

05. 09. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Další žaloba na ochranu osobnosti byla podána na vydavatele Hanáckého Večerníku Vlastimila Blaťáka. Tentokrát míří od prostějovské zastupitelky za ODS Milady Sokolové. Dotknul se jí článek z červnového vydání HV týkající se její podnikatelské minulosti.

Předmětem žaloby, kterou Milada Sokolová (ODS) zaslala prostřednictvím advokáta Jaroslava Čížka, svého bývalého partnera je článek „Milada Sokolová podnikala s podvodníkem, který věřitelům dluží přes 50 milionů“ (dostupný ZDE).

V červnu totiž Hanácký Večerník jako jediné médium upozornil na temnou minulost prostějovské političky, která se krom práce v zastupitelstvu baví také působením v médiích – přispívá a je editorkou portálu Prostějovské novinky.cz. Zjistili jsme totiž, že Sokolová byla odpovědnou zástupkyní pro výkon živnosti ve společnostech ABERANO-MATI a KAMARO – NOVA podnikatele Romana Řehořka. Řehořek však byl v souvislosti se svým podnikáním odsouzen za podvody. Ironický na celé věci je fakt, že v jiné firmě vedené odsouzeným Řehořkem byl odpovědným zástupcem tehdejší partner Sokolové Jaroslav Čížek, její dnešní advokát.

Jak je ovšem patrné už z textu žaloby, který má Hanácký Večerník k dispozici, Sokolová nenapadá jádro článku, tedy fakt, že Řehořek byl odsouzen. Předmětem žaloby je titulek, že s tímto člověkem podnikala. Sokolová v žalobě vysvětluje právní rozdíl mezi těmito činnostmi. Ten byl ovšem vysvětlen už v předmětném článku.

videoprojektory web

Sokolová žalobou žádá zveřejnění omluvy, odstranění internetové verze článku i zaplacení 50 tisíc korun za údajnou nemajetkovou újmu. „My si myslíme, že její žaloba neuspěje, protože v článku jsme jasně vysvětlili, že byla odpovědnou zástupkyní. Nelze chtít po novinách, aby titulek byl dokonale přesný, vždy dochází k určitému zjednodušení. Ostatně, napsali jsme třeba to, že podnikala s podvodníkem, místo s pachatelem trestného činu podvodu,“ vyjádřil se k žalobě vydavatel Hanáckého Večerníku Vlastimil Blaťák.

I autor článku Jakub Čech nad podáním Sokolové kroutí hlavou. „Paní zastupitelka dostala prostor se k našim zjištěním vyjádřit. Neučinila tak ani po lhůtě. Její žaloba je šikanózní a je vedena snahou zastrašit jediné médium, které o ní nepíše oslavné články,“ uvedl Čech s tím, že je zjevné, že političce se nelíbí publikování informací o její temné minulosti.

 

-red-

Další články