Zde může být vaše reklama.

Soud prohlásil smlouvu s Manthellanem za neplatnou. Otevřeme šampaňské, řekl Jan Navrátil

Soud prohlásil smlouvu s Manthellanem za neplatnou. Otevřeme šampaňské, řekl Jan Navrátil

22. 01. 2019 - 00:00

Kauza Manthellan skončila. Krajský soud dnes dopoledne vynesl rozsudek, podle nějž je smlouva společnosti Manthellan s městem Prostějov definitivně neplatná. Protože se již případ v minulosti objevil i u Nejvyššího soudu, je odvolání ze strany Manthellanu vyloučeno. Celý případ tak dospěl do finále po více než deseti letech a rekostrukce společenského centra se tak vrací zase na začátek, de facto do roku 2008.

jaro_banner_web

Akciová společnost Manthellan developera Richarda Morávka prohrála u Krajského soudu. Po dlouhých deseti letech tak končí kauza, která z původního záměru rekonstrukce společenského sálu v centru města dokázala vyrobit záměr na stavbu obchodní galerie.

Historie kauzy Manthellan sahá až do roku 2008, kdy bylo vypsáno výběrové řízení na rekonstrukci a revitalizaci celého areálu prostějovského KaSCentra o 15 500 m2. Výběrka se účastnily tři firmy, vítězem se stala společnost Manthellan Richarda Morávka, postupem let se ale původní záměr rekonstrukce změnil ve snahu vybudovat v místě v podstatě obchodní galerii.  Pozvolná změna léta procházela radnicí.

Až v roce 2011 se z podnětu občanů, v jejichž čele tehdy stál dnešní opoziční zastupitel Jan Navrátil, objevil celý případ poprvé u soudu. K žalujícím se později přidal i Prior. Po deseti letech dnes celá kauza skončila a soud definitivně prohlásil smlouvu s Manthellanem za neplatnou.

-vb-

Další články