Zde může být vaše reklama.

Tisková mluvčí prostějovské radnice Jana Gáborová znovu kandiduje do rady ČTK

Tisková mluvčí prostějovské radnice Jana Gáborová znovu kandiduje do rady ČTK

13. 04. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

V minulé volbě člena rady České tiskové kanceláře tisková mluvčí prostějovské radnice Jana Gáborová neuspěla o jeden jediný hlas. Protože nebyl nikdo zvolen, kandiduje do funkce za hnutí SPD Tomia Okamury znovu. Jejím konkurentem je třeba bývalý redaktor České televize Adam Komers.

Bývalá redaktorka Českého rozhlasu Olomouc Jana Gáborová se stala tiskovou mluvčí prostějovské radnice v roce 2005. V roce 2014 kromě toho působila jako volební zmocněnkyně hnutí Pévéčko náměstků prostějovské primátorky Jiřího Pospíšila a Ivany Hemerkové. Kromě práce na radnici je činná také ve spolku Hanácký Jeruzalém, jehož předsedou je školský expert SPD a ředitel Gymnázia Jiřího Wolkera Michal Šmucr.

Gáborovou do sedmičlenné Rady České tiskové kanceláře nominovalo hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury, které v poslanecké sněmovně zastupuje i bývalý prostějovský zastupitel Radim Fiala. V druhém kole však Gáborová získala 85 hlasů poslanců, právě o hlas méně, než kolik by ke zvolení do kontrolního orgánu tiskové agentury stačilo.

PODROBNĚ: Kozel zahradníkem? ČTK by mohla kontrolovat žena, která 'neumí vystupovat nezávisle'

Protože stále nebyl obsazen jeden mandát, volba byla vypsána znovu. Podle návrhu programu Poslanecké sněmovny se uskuteční nejdříve 20. dubna.

Gáborová informaci o své kandidatuře Hanáckému Večerníku potvrdila. „Důvody, proč jsem nominaci do rady ČTK přijala, zůstávají stále stejné: ČTK považuji za kvalitní a profesionální agenturu. Volba je tajná, jak poslanci rozhodnou, je na nich. Šance je vždy padesát na padesát – buď to vyjde, nebo ne. Ale vážně, nelze přeci podmiňovat přijetí nominace tím, zda je aktuálně pravděpodobnost na zvolení vyšší, nebo nižší,“ vyjádřila se Gáborová.

 

Jakub Čech

Další články