Zde může být vaše reklama.

Úřednice, která podle policie prodávala na prostějovském Magistrátu drogy, už je bez práce

Úřednice, která podle policie prodávala na prostějovském Magistrátu drogy, už je bez práce

08. 01. 2019 - 00:00

Jen co opustila celu předběžného zadržení, rozvázala prostějovská úřednice J.H. na radnici pracovní poměr. Tajemnice prostějovského Magistrátu jí dala bezprostředně po návratu z cely k podpisu dohodu o ukončení pracovního poměru, a J.H. ji podepsala. Prostějov tak má skandál, který v historii České republiky nemá obdoby.

Kdo je J.H., obviněná za prodej drog na prostějovské radnici?

V Prostějově se nyní spekuluje o možné klientelistické vazbě mezi obviněnou úřednicí a nejmenovanou dopravní firmou, kdy mocný ředitel této společnosti měl dceři dopomoci k získání místa na Magistrátu. Nejprve pracovala jako obsluha informační služby, posledních několik let pak na stávající pozici na sociálním odboru. K jejímu obvinění došlo na základě domovní prohlídky přímo v kanceláři radnice. Policie hledala, a zřejmě šla najisto, protože návykové látky našla.

Co všechno se u ní našlo? Přesně nevíme

Žena je obviněná z toho, že prodávala pervitin, podle zpráv, které jsou k dispozici z policejních zdrojů, byla ale v její kanceláři nalezena marihuana. Jaké bylo množství zadržených drog, je taktéž v tuto chvíli neznámé. J.H. patřila do větší, podle všeho dobře organizované skupiny distributorů drog, policie je ale na informace skoupá. „Případ je stále ve fázi vyšetřování a zveřejnění dalších podrobností v tuto chvíli s ohledem na probíhající úkony trestního řízení není možné. K zadrženým osobám mohu nyní pouze zopakovat, že bylo zadrženo celkem devět osob, sedm z nich bylo obviněno a jedna osoba je stíhána vazebně,“ uvedl mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

-ms-

 

Další články