Zde může být vaše reklama.

Viděla násilníka prodavačka? Policie prověřuje novou verzi útoku na Kvitovou

Viděla násilníka prodavačka? Policie prověřuje novou verzi útoku na Kvitovou

07. 04. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Násilník, který v prosinci loňského roku přepadl a pořezal tenistku Petru Kvitovou, policistům zatím stále uniká. V posledních dnech se ale objevilo nové svědectví v případu, které kriminalisté prověřovali. Bohužel zatím bezvýsledně. Podle informací, které má Hanácký Večerník k dispozici, měla pachatele spatřit prodavačka v místním second handu, ke které si údajně přišel pravděpodobný pachatel krátce po útoku s pořezanou rukou a od krve koupit tričko, přičemž potřeboval zlikvidovat staré.

reklama poutak

Policie tuto verzi případu prozatím nekomentuje, podle našich informací na ní ale intenzivně pracuje. Probíhá také prověřování kamerových záznamů po eventuální cestě městem, kterou by násilník musel po útoku ujít na cestě od bydliště Petry Kvitové až k provozovně s levným textilem.

Prostějovská policie podle všeho případ podcenila
Z nově zjišťovaných skutečností ale podle všeho vyplývá, že policie bezprostředně po útoku podcenila vážnost případu. Například prokazatelně nevyslechla všechny sousedy Petry Kvitové. Sousedé Petry Kvitové přitom možná znají identitu násilníka. „Vyslýchali mého manžela, ale mě vůbec. To je zvláštní, když spolu bydlíme,” svěřila se v týdnu redakci Hanáckého Večerníku žena, která bydlí s Petrou Kvitovou v domě. Ta má spolu s některými sousedy velmi vážné podezření, že dokonce zná osobu pachatale. Podle ní jde o přibližně třicetiletého feťáka z Prostějova, který se s partičkou podobných individuí potlouká Prostějovem. „Podoba je až zarážející, a shodli jsme se na tom s více sousedy,” říká. Podle policie a zpracovaného identikitu by měl mít pachatel do 35 let, být světlé pleti a výšky asi 180 centimetrů. Měl mít hnědé oči a hnědé krátké vlasy. Podle svědectví, které se nám nyní podařilo získat od sousedů Petry Kvitové, kteří nikdy nebyli vyslechnuti policií, je podezřelý muž vyšší štíhlé postavy a je mu asi třicet let. Má být silně drogově závislý. Na tom, že je si velmi podobný, se obyvatelé domu shodují. „Předpokládala jsem, že se jedná v Prostějově o známou firmu, a že by asi měl být vyslechnut policí jako jeden z prvních. Jenže uplynul půlrok a nic,” řekla nám sousedka Kvitové.

Více informací v tištěném vydání Hanáckého Večerníku 6.4.2017

Další články