Zde může být vaše reklama.

Vyšla publikace o květeně Drahanské vrchoviny v okolí Bousína a Repech

Vyšla publikace o květeně Drahanské vrchoviny v okolí Bousína a Repech

03. 02. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

K zajímavému knižnímu počinu došlo na konci loňského roku na Drahansku. Spolek pro Bousín a Repechy vydal podpory Obce Bousín a Vojenských lesů a statků fotografickou publikaci o rostlinách, které právě v okolí obce Bousín a její části Repechy rostou. Kniha je v prodeji v prostějovském knihkupectví Kosmas.

„Kniha je určena všem, kdo mají zájem o přírodu Drahanska a Protivanovska. Jak těm, kdo zde trvale bydlí, tak i chalupářům a chatařům, jejich známým a přátelům a vůbec všem milovníkům přírody. Rovněž tak je určena i dětem, aby poznaly, co roste za humny jejich domovů a mohly později své znalosti a lásku k přírodě předávat dál,“ vysvětlují zkraje knihy autoři Marek Goliáš a Josef Julínek. První jmenovaný je navíc i autorem fotografií.

„Byl vybrán pouze omezený počet zástupců rostlinné říše. Důraz byl kladen na obecně rozšířené druhy vyskytující se v okolí Bousína a Repech. Naopak byly vyloučeny druhy nepůvodní a druhy vzácné, které běžný zájemce o přírodu spatří zcela výjimečně,“ doplňují autoři kritéria, podle kterých se rozhodovali, které rostliny do knihy patří.

Brožura je v prodeji v knihkupectví Kosmas na náměstí T. G. Masaryka v Prostějově za cenu 260 Kč.

 

Jakub Čech

Další články